Jupiler Pro League - speeldag 12 - 28/10/23 - 16:00
73'
Kazeem Olaigbe
0 - 2
73'

KV Mechelen blijft in hetzelfde bedje ziek. Thuis tegen Cercle Brugge ging het in de 2e helft kopje-onder door goals van topschutter Kevin Denkey en belofte-international Kazeem Olaigbe. KVM blijft achter met 1 op 18, Cercle springt naar een voorlopige 2e plaats.

KV Mechelen - Cercle Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: Warleson behoedt Cercle kort na de rust voor een achterstand, wanneer hij een vluchtschot van Van Hecke nog net tegen de paal kan deviëren. Meteen daarna slaan de bezoekers genadeloos toe en opent topschutter Denkey de score.

• Man van de match: Ruim een kwartier voor het einde deed Kazeem Olaigbe het licht uit bij KV Mechelen. Amper vijf minuten na zijn invalbeurt maakte de Belgische belofte-international er met een knappe individuele actie 0-2 van. Zijn eerste treffer voor Cercle.

• Opvallend: Sterke wedstrijd van Warleson, de doelman hield Cercle op belangrijke momenten overeind. Voor de Braziliaan is het al de vijfde clean sheet in twaalf wedstrijden. Enkel Antwerp-doelman Jean Butez doet beter met zes clean sheets in elf wedstrijden.

Popovic op de lat, Bates redt op de lijn

Een ploeg in crisis tegen een ploeg in vorm. Na een magere 1 op 15 kon KV Mechelen zich geen nieuwe uitschuiver permitteren tegen Cercle Brugge, dat na een 6 op 6 dan weer blaakte van vertrouwen. Van die verhoudingen was in een flauw en kansarm wedstrijdbegin evenwel bitter weinig te zien.

Pas halfweg de eerste helft kwam er wat schwung in de wedstrijd. Popovic kon koppen op een vrije trap van Siquet, maar zag zijn poging op de lat stranden. De reactie van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Na een snelle omschakeling dwong Storm Warleson tot een knappe redding.

Veel meer liet KV Mechelen niet zien, terwijl Cercle het laken steeds meer naar zich toe trok. Bijna leverde dat ook een voorsprong op toen Van der Bruggen van net buiten de zestien uithaalde. Zijn gedevieerd schot werd nog net op de lijn gekeerd door Bates.

Denkey en Olaigbe halen gretig KV Mechelen onderuit

KV Mechelen kwam gretig uit de kleedkamer, maar de voetbalgoden waren de thuisploeg niet goed gezind. Van Hecke haalde in één tijd uit op een afvallende bal, Warleson kon de pegel nog net tegen de paal deviëren.

Meteen daarna sloeg Cercle genadeloos toe. Na een snelle omschakeling werd Denkey in stelling gebracht door Lemaréchal en de aanvaller nam Coucke van dichtbij te grazen: 0-1. Nummer tien voor de topschutter.

De thuisploeg was niet uit zijn lood geslagen en maakte met grote verbetenheid jacht op de gelijkmaker. Lauberbach liet een uitstekende kans onbenut, Cobbaut botste dan weer op een redding van Warleson.

Met nog ruim een kwartier te gaan moest KV Mechelen een nieuwe opdoffer incasseren. Olaigbe stond goed vijf minuten op het veld toen hij Bates makkelijk in de wind zette en ook Coucke het nakijken gaf met een schot in de verste hoek: 0-2.

Bijna zorgde Lauberbach nog voor een spannend slot, maar oog in oog met Warleson besloot hij op de doelman. Aan de overkant liet Denkey dan weer de kans liggen om zijn elfde van het seizoen te maken, hij mikte een penalty op de paal. Geen 0-3 dus, wel 9 op 9 voor Cercle. KV Mechelen blijft achter met 1 op 18.

Defour meet de schade op: "Je zag gewoon het bot liggen"

• Steven Defour (trainer KV Mechelen): "De teleurstelling is immens groot. Na die goede redding van Warleson op de kans voor Van Hecke maken zij de 0-1. Het spel van Cercle is altijd heel direct en dat wordt alleen maar erger als ze op voorsprong komen. In de tweede helft deden we het beter en kregen we kansen om te scoren, alleen gaat de bal er bij ons niet in en aan de overkant wel. De spelers hebben ervoor gevochten en de mentaliteit gebracht die we gevraagd hadden. We zitten in de hoek waar de klappen vallen, dat doet pijn. We zijn ook weer twee spelers kwijt (Raemaekers en Walsh vielen geblesseerd uit, red.) en wellicht voor een tijdje. De wedstrijdleiding moet hier misschien toch eens over nadenken als ze de beelden terugzien. Het was misschien niet met opzet, maar het was er wel vol op. Je zag gewoon het bot liggen bij Walsh. Raemaekers hoorde een krak in zijn knie, dat is wellicht een kruisbandblessure. Met 1 op 18 wordt het er niet makkelijker op. We moeten dringend punten pakken, dat is de enige waarheid."

• Miron Muslic (trainer Cercle Brugge): "We wisten dat dit een heel belangrijke wedstrijd was voor KV Mechelen. We zijn het gevecht aangegaan en hebben goed standgehouden. We behielden onze structuur en organisatie en dan is het altijd lastig om tegen ons te spelen. De drie punten zijn uiteindelijk oververdiend. In het begin van de tweede helft hadden we het even moeilijk, daar moeten we lessen uit trekken. We moesten kalm blijven in die moeilijke minuten en dan weer aanvallen. Dat hebben we ook gedaan. Dit zijn belangrijke momenten in onze ontwikkeling. Ons eerste doelpunt was een echte Cercle-goal, het was bijzonder mooi. Zo maken we ze graag."

Fase per fase

90+6' tweede helft
90+6'

Einde

9 op 9 voor een bijzonder efficiënt Cercle Brugge. Dankzij treffers van Denkey en Olaigbe pakte het de volle buit bij KV Mechelen, dat met een pijnlijke 1 op 18 achterblijft.

90+3'
penalty gemist
90+2'

Denkey mist!

Denkey laat de kans liggen! Hij mikt de strafschop tegen de paal. In de herneming treft hij wel raak, maar dat mag uiteraard niet. Het blijft dus 0-2.

90+1'

Penalty!

De bal gaat in de toegevoegde tijd nog op de stip voor Cercle! Vanlerberghe begaat hands op een voorzet van Nazinho. Lambrechts twijfelt niet en geeft penalty.

90+1'

5 - extra time

Er komen 5 minuten extra tijd bij.
90'

Opnieuw moet Warleson aan de bak, dit keer op een retro van Bassette. Ook nu komt de Cercle-doelman als winnaar uit de strijd.

89'

Warleson voorkomt de aansluitingstreffer!

Daar is dan toch nog een kans voor de thuisploeg. Lauberbach komt akelig dicht bij de aansluitingstreffer, maar Warleson houdt de nul met een knappe parade.

89'

KVM op weg naar 1 op 18

De treffer van Olaigbe heeft de adem afgesneden bij KV Mechelen, dat afstevent op een pijnlijke 1 op 18. Of kan de thuisploeg toch nog een slotoffensief ontketenen?

83'

De pas ingevallen Minda laat zich meteen zien bij Cercle. Op aangeven van Minda haalt hij in één tijd uit. Het levert de bezoekers een hoekschop op, maar daar komt geen nieuwe kans uit voort.