Feest bij de spelers van Eupen.© BELGA

Eupen kan voor het eerst in twee maanden nog eens winnen, Charleroi staat opnieuw met de voeten op de grond

Eupen weet weer wat winnen is. Na een 0 op 18 wisten De Panda’s tegen Charleroi eindelijk nog eens de drie punten te pakken. Am Kehrweg werd het 2-0. Eupen springt door de zege meteen naar een gedeelde tiende plek. Het heeft nu evenveel punten als… Charleroi.

Belga

Iets voorbij het kwartier leek Stulic de Carolo’s op voorsprong te brengen met een strak schot, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege voorafgaand buitenspel van Knezevic. De Serviër zette Eupen-doelman Slonina opnieuw aan het werk. De Amerikaan was even later bij de pinken toen Boukamir na een vrije trap op doel besloot. Charleroi verdiende de voorsprong, maar het was Eupen dat vlak voor de pauze raak trof. Kral zette een snelle tegenaanval op. Christie-Davies gaf de bal terug aan de verdediger, die de bal hard naast Koffi binnen trapte.

Snelle treffer na rust

Negen minuten na de pauze maakte Eupen een tweede doelpunt tegen een Charleroi dat gretig uit de kleedkamers was gekomen. Magnée haalde de achterlijn en legde terug op Möhwald, die de netten deed trillen. Het team van Felice Mazzu slaagde er nadien niet meer in om zich terug in de wedstrijd te knokken. In de blessuretijd was Badji het dichtst bij de aansluitingstreffer, zijn kopbal stierf op de paal. Slonina ging nog goed plat op een schot van Stulic.

De Eupense coach Kohfeldt kon achteraf lachen.© BELGA

Voor Eupen betekent de zege meteen de eerste overwinning sinds eind augustus. Charleroi staat na de zege tegen Antwerp dan weer met beide voetjes op de grond. Zij staan in het klassement op gelijke hoogte van… Eupen.