5 BV’s over seks: “Dat seks voor de wedstrijd slecht zou zijn? Dat geloof ik niet”

Het is een van de normaalste zaken, maar toch schuilt het nog in de taboesfeer: seks(ualiteit). Erover praten met een partner is voor sommigen niet makkelijk, met vrienden is het nog minder evident. Laat staan dat je erover spreekt in interviews. Deze vijf bekende Vlamingen schrikten er toch niet voor terug.

Nummer honderd, dat is een extraatje waard. Omdat Billie voor de honderdste keer bij de krant zit, duiken wij in die stapel magazines en laten we ons graag nog eens meeslepen door al die interviews met bekend Vlaanderen. Hoe denken zij over liefde, seks, hun lichaam, stijl en mode? Hoe gaan ze om met verlies? Is er iets dat ze absoluut niet doen? En wat is hun levensles? Vandaag: vijf BV’s over seks.

Evi Hanssen bevestigt: ze schrikt er niet voor terug om moeilijke onderwerpen aan te snijden. Maar over zelfbevrediging praten, dat is moeilijker.

“Scheiding, faalangst, mentale problemen of ongewenste lichaamsbeharing. Geef me een heftig onderwerp en ik schrijf erover. Maar zelfbevrediging, hoe onschuldig en onschadelijk ook, daar durf ik niet over te reppen.”

Journaliste Deborah Seymus schrikte niet terug van het gesprek, ze schreef het boek Vijftig piemels later over haar seksleven.

“Ik heb seks vaak gebruikt als middel, om liefde te krijgen. Ik hield mezelf voor dat ik experimenteerde, terwijl ik aan het vluchten was.”

Seksuologe Chloé De Bie maakt er een zaak van om het gesprek aan te gaan over (vrouwelijke) seksualiteit en zelfbevrediging.

“Masturberen is een manier van voor jezelf zorgen. Je lichaam genot te geven. Endorfines laten vrijkomen. Maar toch blijft het een taboe. Je zegt wel tegen je vriendinnen: Ik heb iemand leren kennen en de seks was goed, maar je gaat niet bellen om te zeggen: Amai, ik heb daarnet nog eens goed gemasturbeerd, dat was plezant."

Seks voor de wedstrijd? Met plezier, voor snookerspeler Luca Brecel.

“Seks voor de wedstrijd? Dat kan altijd. (grijnst) En dat het de resultaten negatief zou beïnvloeden, geloof ik niet.”

Seksuologe Rika Ponnet benadrukt hoe krachtig intieme seks met iemand is.

“Goeie, intieme seks is een vorm van thuiskomen bij iemand, in iemand, die je met niets kunt vergelijken. Werkelijk met níéts. Iedereen die het al meemaakte met een partner weet waarover ik praat. Het is iets bijna sacraals.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lifestyle