© AP

Mixed shorttrackers pakt derde plaats naar B-finale tijdens Wereldbeker

Op de Wereldbekermanche shorttrack in het Canadese Montreal is de Belgische gemengde aflossingsploeg er zaterdag niet in geslaagd de finale te bereiken. Het viertal eindigde in de halve eindstrijd als derde.

Bron: BELGA

Hanne Desmet, Tineke den Dulk, Ward Pétré en Stijn Desmet moesten het opnemen tegen China, Japan, Italië en Frankrijk. De Japanse Moemi Kikuchi voerde de spanning op door twee keer onmiddellijk na de start van de race over 2000 meter te vallen, hetgeen een derde start noodzakelijk maakte.

België was met Hanne Desmet niet goed weg. Lang leek niet meer dan een vierde plaats mogelijk, waarna Stijn Desmet toch de laatste Fransman passeerde.

China won voor Italië. De Belgen finishsten in 2:39.023. Dat is acht tienden van een seconde boven het nationale record dat hetzelfde kwartet op 17 december 2022 in Almaty vestigde.

Later op de dag komt België in de Maurice Richard Arena uit in de B-finale. Een week geleden bij de eerste Wereldbekerwedstrijden van het seizoen eindigde het kwartet van bondscoach Ingmar van Riel als vijfde. China zegevierde.

In de herkansingen was Rino Vanhooren op de 1500 meter dicht bij een halvefinaleplaats. Met de Brit Theo Collins aan kop kwam het tweetal enige ronden voor het einde echter ten val. Vanhooren kreeg een penalty en Collins mocht met de winnende Canadees Felix Roussel verder schaatsen. Voor Tineke den Dulk, Enzo Proost, Pétré en Adriaan Dewagtere (allen 500 meter), en Warre Van Damme (1500 meter) betekende de herkansing de laatste start op hun afstand.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer