Vrouw van 74 overleden bij uitslaande brand in Aalst

In Aalst is afgelopen nacht een vrouw van 74 jaar overleden bij een felle brand in een appartementsgebouw in de Zonnestraat. De bewoonster van de derde verdieping en haar huisdieren konden door de brandweer gered worden. De onderste verdieping was niet bewoond. 

De brand werd vannacht rond 2.30 uur opgemerkt door een koppel dat meteen de hulpdiensten verwittigde. Toen de brandweer aankwam, ging het al om een uitslaande brand. 

Ondanks verwoede pogingen van de brandweer om de bewoners zo snel mogelijk in veiligheid te brengen, kwam alle hulp te laat voor de 74-jarige vrouw die op de tweede verdieping woonde. Zij overleefde de brand niet. 

De vrouw die op de derde verdieping woonde, kon samen met haar huisdieren wel gered worden. "Zij ontving de nodige medische zorgen en kreeg ook begeleiding", zegt burgemeester Christoph D'Haese (N-VA). "In een gesprek dat ik met haar had, drukte ze haar dankbaarheid uit aan al diegenen die haar leven gered hebben." De onderste verdieping was niet bewoond. 

De burgemeester bedankt het koppel dat de brand opmerkte en contact opnam met de hulpdiensten. "Het is dankzij hun efficiënte optreden dat de hulpdiensten veel erger konden voorkomen", benadrukt hij. 

Meest gelezen