© AFP

Moeder van Liverpool-speler Luis Diaz gered uit handen van ‘gewapende criminelen’ in thuisland Colombia, vader nog steeds vermist

Volgens de Britse pers zijn de ouders van Liverpool-winger Luis Diaz (26) ontvoerd door gewapende criminelen in La Guajira, de thuisstad van de Colombiaanse international. Naar verluidt zou de moeder van Diaz ondertussen gered zijn uit de klauwen van de bende. Zijn vader blijft echter nog wel spoorloos.

Quinten Torfs

Volgens de lokale autoriteiten werd de bestelwagen van de ouders van Diaz tot stilstand gebracht door een groep gewapende overvallers tijdens een rit door het Colombiaanse La Guajira in de provincie Barrancas. Al doen eveneens geruchten de ronde dat het tweetal ontvoerd werd tijdens het kijken van een voetbalwedstrijd. Dat bemoeilijkt het onderzoek volgens The Daily Mail. De politie en het leger werken nu samen om schot in de zaak te brengen en ook de vader van de Liverpool-winger te kunnen herenigen met zijn gezin.

Blu Radio Colombia deelde zondag een video, gemaakt in de buurt waar de familie-Diaz woont. Volgens het radiostation zou de moeder van de speler gered zijn. Over de toestand van de vader is het vooralsnog gissen, al gaf de Colombiaanse president al wel aan dat de zoektocht geïntensifieerd verder gaat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Liverpool komt zondag om 15u in actie tegen het Nottingham Forest van Divock Origi, die zijn terugkeer naar Anfield Road viert. Of Diaz deel zal uitmaken van de selectie van de Reds is nog niet duidelijk. De club bevestigde het nieuws van de ontvoering in een korte mededeling. “We zijn ons bewust van de huidige situatie betreffende de familie van Luis Diaz in Colombia. Wij hopen dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost en intussen blijft het welzijn van de speler onze eerste prioriteit.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer