Politie

Steekpartij in Mechelen: man aangehouden voor poging tot moord

© Marc Herremans/Mediahuis

Bij een steekpartij in een appartementsgebouw in het centrum van Mechelen is zaterdagochtend een zwaargewonde gevallen. De politie pakte twee personen op, een van hen is aangehouden voor poging tot moord.

Sven Van Haezendonck Theo Derkinderen

De buurt van de Nieuwe Kapucijnenstraat in het zuiden van de Mechelse binnenstad werd in de vroege uurtjes gewekt door een grote machtsontplooiing van de politie. In een appartementsgebouw hadden enkele personen van Somalische origine het met elkaar aan de stok gekregen. Daarbij vielen slachtoffers. Een 30-jarige man werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis, zijn toestand is nog altijd zorgwekkend. Een andere man raakte lichtgewond.

Schuldig verzuim

De 38-jarige man die lichtgewond raakte, werd opgepakt en is intussen aangehouden voor poging tot moord, meldt het Antwerpse parket zondag. Een tweede verdachte, een 25-jarige vrouw, werd vrijgelaten, maar is wel in verdenking gesteld voor schuldig verzuim. Zij was het die zaterdag rond 3.15 uur de politie belde. Tijdens die oproep was ze volgens het parket erg verward: pas na 45 minuten werd duidelijk dat de plaats van de steekpartij een appartement in de Nieuwe Kapucijnenstraat was.

Het onderzoek naar onder meer de aanleiding van de steekpartij loopt, zegt het parket.