© Getty Images

Ilkay Gundogan toont geen genade voor ploeggenoten na verloren Clásico tegen Real Madrid: “Ik ben niet naar hier gekomen om zulke matchen te verliezen”

İlkay Gündoğan was duidelijk niet tevreden dat zijn team een 1-0 voorsprong in eigen huis weggaf tegen aartsrivaal Real Madrid zaterdagavond tijdens de Clásico. Vooral de manier waarop en de reactie van zijn teamgenoten na de wedstrijd zorgden voor een bittere nasmaak bij de Duitser, die zich niet inhield na de wedstrijd tijdens het interview. “Ik wil niets verkeerd zeggen, maar er moet meer frustratie en woede zijn.”

Quinten Torfs

“Als ik heel eerlijk ben… Ik wil niets verkeerd zeggen.” Gündoğan kon zich maar net op tijd inhouden. De middenvelder van Barcelona was na afloop van de verloren Clásico niet te spreken over de mentaliteit van zijn teamgenoten en de manier waarop zij met het verlies omgingen in de kleedkamer. “Natuurlijk waren de spelers teleurgesteld, zeker na dit resultaat, maar ik wou dat er meer frustratie en meer woede was. Zeker wanneer je een wedstrijd als deze verliest.”

Gündoğan maakte afgelopen zomer de overstap van Manchester City, waarmee hij de treble won, naar Barcelona. Na afloop van de clash tegen Real Madrid kwam de aanvallende middenvelder met een opvallend, maar enorm duidelijk statement. “Ik ben niet naar hier gekomen om zulke wedstrijden te verliezen. We moeten grote stappen zetten op dat gebied, anders zullen Real en zelfs Girona uitlopen in de stand. Als je niet kwaad of gefrustreerd genoeg bent na een nederlaag dan vertaalt zich dat op het veld.”

Klare taal van de zomeraanwinst van de Blaugrana, die ook in eigen boezem durfde te kijken. “Ik heb ook een bepaalde verantwoordelijkheid. De meer ervaren spelers zoals ik mogen zulke dingen niet laten gebeuren. Nee! We moeten weerbaarder worden”, sloot Gündoğan af.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer