38-jarige man aangehouden voor poging tot moord na neersteken neef (30): “Toestand slachtoffer nog altijd zorgwekkend”

© RTV

Mechelen, Antwerpen -

Een 30-jarige man uit Antwerpen, die bij een steekpartij in een appartementsgebouw in het centrum van Mechelen zwaargewond raakte, verkeert nog altijd in levensgevaar. De bewoner van de flat, de 38-jarige neef van het slachtoffer, is aangehouden voor poging tot moord.

Sven Van Haezendonck Theo Derkinderen

De buurt van de Nieuwe Kapucijnenstraat in het zuiden van de Mechelse binnenstad werd zaterdag in de vroege uurtjes gewekt door een grote machtsontplooiing van de politie. De politiezone Rivierenland kreeg omstreeks 3.15u een noodoproep binnen van een 25-jarige vrouw. Ze verklaarde dat ze getuige was van een steekpartij.

“De vrouw was erg verward. Uit het eerste relaas zouden de feiten zich op straat hebben afgespeeld, maar de exacte locatie kon ze niet geven”, vertelt Kristof Aerts van het Antwerpse parket. Pas na drie kwartier werd duidelijk geworden dat de plaats van de steekpartij een appartement in de Nieuwe Kapucijnenstraat was. Twee mannen hadden het met elkaar aan de stok gekregen.

Hulpdiensten reanimeren dertiger

In de flat trof de politie een zwaargewonde Somaliër (30) uit Antwerpen aan. De hulpdiensten moesten het slachtoffer reanimeren. Daarna is de dertiger in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. “Zijn toestand is nog altijd zorgwekkend”, zegt Aerts. Zijn 38-jarige neef, eveneens een Somaliër en bewoner van de flat, had lichte verwondingen opgelopen.

Het parket vorderde na de feiten een onderzoeksrechter. “Na zijn voorleiding werd de 38-jarige man aangehouden voor poging tot moord”, zegt Kristof Aerts. De vrouw was aanvankelijk ook opgepakt, maar de onderzoeksrechter liet haar vrij zonder voorwaarden. “Ze is wel in verdenking gesteld voor schuldig verzuim.”

Het onderzoek naar de moordpoging loopt volop verder. Zo trachten speurders uit te vissen wat de aanleiding was voor de steekpartij. Ook het labo kwam ter plaatse voor sporenonderzoek.

De feiten speelden zich af in de Nieuwe Kapucijnenstraat, een zijstraat van de Koningin Astridlaan.© Sven Van Haezendonck

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen