© Isosport

REACTIES. Antwerp-spelers sakkeren over tweede tegengoal, Hans Vanaken is blij: “Leuk om te scoren én winnen”

Club Brugge en Antwerp leken af te stevenen op een puntendeling, tot Hans Vanaken vlak voor de tijd de winnende 2-1 scoorde voor blauw-zwart. Een deugddoende zege voor Club, wat ook bleek uit de reacties achteraf.

Vincent Van Genechten Marnix Taes

Vanaken: “Leuk om te scoren én winnen”

“Dit is een heel belangrijke overwinning”, reageerde de Brugse matchwinnaar. “Dat hadden we nodig na de resultaten van de voorbije weken. Donderdag deden we al vertrouwen op in Lugano. De manier waarop, zowel toen als vandaag, kan beter maar dat was niet belangrijk. We hebben de drie punten gepakt. Het blijft altijd leuk om belangrijke goals te maken, maar dan vooral als we winnen. Dat was de voorbije weken niet zo en dan blijf je altijd achter met een zuur gevoel. Het is dus leuk om eens te scoren én winnen. Dat heb ik al vaker gedaan en dat hoop ik de komende weken door te trekken. Dat we dit soort resultaten kunnen behouden. We zijn de verdiende winnaar, want dat tegendoelpunt was een beetje ongelukkig. Niet dat alles ineens perfect was, maar deze twee matchen zijn een goeie basis om op verder te bouwen. Nu is het werken om de kwaliteit naar omhoog te halen. En nog eens de nul te houden, dat is alweer een tijdje geleden. Vandaag opnieuw niet, ondanks dat ze niet veel kansen kregen. Toch scoren ze precies altijd tegen ons. Het kan aan beide zestien meters scherper en beter.”

Mignolet: “We hebben lessen getrokken”

Opnieuw geen clean sheet voor doelman Simon Mignolet, maar daar maalde de Club-keeper niet om. “Dit was absoluut nodig. Na de nederlaag tegen Kortrijk zijn we back to basics gegaan: intensiteit, duelkracht, spelen met een gezonde wil. Dat toonden we al in Lugano en vandaag opnieuw. Het was een volwassen wedstrijd van ons, in een belangrijk treffen met Antwerp. Eentje met veel inzet. We zijn rustig gebleven en voor de rust heb ik geen enkele bal gezien. De tweede helft was meer open, maar we hebben verdiend gewonnen. De mentaliteit was goed, dat zag je na de gelijkmaker. Ik hoorde voorbije weken veel over een gebrek aan leiderschap. Hans is nu twee keer belangrijk. We sturen zo veel mogelijk bij in de kleedkamer, ook al zijn we - als Limburgers - niet de grootste praters. We hebben lessen getrokken na Kortrijk. We weten dat we veel goeie voetballers hebben, maar dat is niet altijd het belangrijkste. Nu hebben we laten zien dat we, ook al is er pech, wedstrijden over de streep kunnen trekken. Met clean sheets hou ik me niet bezig. Ik ben met 3001 andere dingen bezig, waardoor we kunnen winnen. Dat vreet dus niet aan mij, we moeten matchen winnen. Na de 1-1 hebben we samen met de fans teruggevochten.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© BELGA

Alderweireld: “Geven twee goals gewoon cadeau”

Antwerp-kapitein Toby Alderweireld was na de wedstrijd gefrustreerd om de twee tegendoelpunten, die de landskampioen volgens hem ‘gewoon cadeau gaf”.

“Op zich spelen we nog een volwassen match en ook onze opbouw was bij momenten goed, maar we creëerden gewoon te weinig. Vooraan kon Vincent Janssen de ballen minder goed vasthouden en ook de aansluiting kon beter. Normaal spelen we heel solide, maar nu geven we gewoon twee doelpunten cadeau en dat is heel jammer. We zitten momenteel in een dipje, maar we moeten gewoon keihard werken, alles analyseren en dan komen we er wel uit.”

Corbanie: “Tweede goal is gewoon heel zuur”

Invaller Kobe Corbanie, die zijn eerste match in maanden spelen vanwege een breukje in het middenvoetsbeentje, gaf de assist op George Ilenikhena voor de 1-1.

“Ik schatte het effect van de bal beter in dan Bjorn Meijer en dan komt er iemand van ons aan voor doel, die de bal binnentrapt. Over het algemeen hebben we tijdens de eerste helft niets weggeven en stonden we goed georganiseerd, maar dan op een domme stilstaande fase pakken we die eerste tegengoal. Zoiets mag echt niet gebeuren en ook die twee goal is gewoon heel zuur.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer