© Maarten De Bouw

Bart Somers (Open VLD) past voor nieuwe ministerpost na de verkiezingen, maar lonkt wel naar burgemeesterschap

“Ik ambieer geen ministerpost meer”, zegt Bart Somers (Open VLD) zondag bij VTM Nieuws. Hij zou wel graag opnieuw burgemeester van Mechelen worden.

Siska Thuysbaert

Bart Somers, op dit moment viceminister-president voor Open VLD in de Vlaamse regering en Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, wil niet opnieuw minister worden na de verkiezingen van volgend jaar. Dat zegt hij bij VTM Nieuws. “Ik ambieer geen ministerpost meer. Ik ben ook 24 jaar lang parlementslid geweest. Ik beschouw dat als een eer en ben dankbaar dat ik die kans gekregen heb”, klinkt het.

Bij de verkiezingen van 2024 zal Somers opkomen als lijstduwer voor de Kamer in de provincie Antwerpen. Die lijst wordt aangevoerd door kersvers minister van Justitie, Paul Van Tigchelt. Op de Vlaams lijst komt Open VLD-voorzitter Tom Ongena op nummer één te staan. Na hem volgt Marianne Verhaert. Zij zetelt op dit moment in de Kamer en is burgemeester in Grobbendonk. Door de transfer van Somers naar de Kamerlijst zou Verhaert normaal gezien verkozen moeten raken. Als lijstduwer op de Vlaamse lijst was de kans groot dat Somers over Verhaert zou springen en haar zetel zou binnenhalen.

“Als we gewoon verder doen op dezelfde manier en met dezelfde mensen, dan is heropstanding niet mogelijk”, zegt Somers daarover. “Het is een noodzakelijke voorwaarde is om nieuwe gezichten naar voren te schuiven.”

Wel wil Somers graag opnieuw burgemeester van Mechelen worden. “Als de kiezer dat wil natuurlijk”, zegt hij. Op dit moment is Alexander Vandersmissen (Open VLD) waarnemend burgemeester in zijn plaats.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer