© BELGA

Verrassende eerste grote overwinning voor 22-jarige Jana Van Lent in CrossCup Roeselare

Michiel Verheirstraeten
Bron: BELGA

Jana Van Lent heeft zondag de CrossCup in Roeselare gewonnen. Voor de 22-jarige belofte is het een verrassende eerste grote overwinning in het veldlopen.

Juliette Thomas startte in afwezigheid van tenoren Lisa Rooms en Chloé Herbiet als favoriete op Schiervelde. Het werd uiteindelijk een duel tussen Thomas en Van Lent. Die laatste sloeg verschillende keren een kloofje, maar Thomas vocht altijd terug. In de laatste kilometers wist Van Lent dan toch afstand te nemen. Ze zette Thomas op zeventien seconden, best indrukwekkend als je weet dat Van Lent nog belofte is. Ze lijkt minstens op top twintig te mogen mikken in de U23-categorie op het EK veldlopen in Brussel op 10 december. 

Thomas was tweede in Roeselare, Sofie Van Accom derde. Daarna volgden Victoria Warpy en belofte Julie Voet. Van Lent neemt de leiderstrui in de CrossCup over van Marie Bilo, die zondag tiende was. Profwielrenster Julie Van De Velde was twaalfde op Schiervelde.

“Ik wist dat ik in afwezigheid van Lisa Rooms en Chloé Herbiet voorin kon eindigen, maar niet dat ik kon winnen”, zei Van Lent na afloop. “Ik waande mij op geen enkel moment zeker van mijn stuk. Pas op honderd meter van het einde dacht ik dat het wel voor mij zou zijn en kon ik beginnen te genieten.” Binnen drie weken lijkt Van Lent een serieuze podiumkandidate op het BK in Hulshout. “Dat lijkt me toch moeilijk”, zegt ze daar zelf over. “Ik wil me vooral selecteren voor het EK. Op dat EK wil ik veel beter doen dan mijn 41e plaats van vorig jaar in Turijn”, besluit ze.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer