88'
Mohamed Amoura
1 - 3
88'

Union breit een vervolg aan zijn zegereeks in de competitie. De leider liet zich vroeg in de wedstrijd verrassen door Westerlo, maar toonde zich de betere ploeg in 't Kuipje. Met een goal voor en twee na rust zette Union de scheve situatie recht. Goed voor een foutloos rapport sinds midden september: 18 op 18.

Westerlo - Union in een notendop:

• Sleutelmoment: Westerlo komt ontstellend zwak uit de kleedkamers na de rust, Ayensa profiteert al na 10 minuten. Een klap die de thuisploeg niet meer teboven komt.
  • Man van de Match:  In een wedstrijd waarin in de eerste helft volop geknokt moest worden en Union in de tweede helft goed voetbalde, vertegenwoordigde Cameron Puertas het best beide. Voor rust toonde hij zijn vechtlust, in de tweede helft was hij alomtegenwoordig aan de bal.
  • Opvallend: Het is de eerste overwinning van Union tegen Westerlo in de Jupiler Pro League. De Brusselaars hebben nu van elke ploeg in de hoogste klasse gewonnen sinds hun terugkeer.

Evenwichtige eerste helft

Zowel Union als Westerlo was de afgelopen weken in vorm, maar toch gooiden beide coaches hun elftallen volop door elkaar. Bij Union kregen onder meer Lazare en Amoura rust, bij Westerlo kreeg Yow een eerste basisplaats.

De rode lantaarn tegen de leider, logisch dan ook dat Union met het meeste druk naar voren begon. Grote kansen bleven echter uit en op de eerste echte tegenaanval van Westerlo was het meteen prijs.

Madsen verlengde een lange bal tot bij Yow, die Daci uitstekend aanspeelde. De spits toonde zich koelbloedig voor Moris, Westerlo op voorsprong.

De eerste helft kabbelde vervolgens voort zonder veel pit. De enige doelpogingen die we zagen waren afstandschoten, uiteindelijk was het dan ook op die manier dat Union langszij kwam.

Lapoussin nam een afvallende bal uitstekend op de slof, Bolat kwam te laat. Zo trok Union zonder goed te spelen toch met een gelijke stand de kleedkamers in voor de rust.

Daci bracht Westerlo na 11 minuten nog op voorsprong.

Duidelijk kwaliteitsverschil na rust

De tweede helft bracht een heel ander verhaal. Union kwam opnieuw het sterkst uit de kleedkamers en loste zijn greep deze keer niet.

Rasmussen kopte eerst nog over op hoekschop, iets later was het voor Ayensa wel raak. Een voorzet van Castro-Montes werd door Perdichizzi ongelukkig verlengd tot bij de spits, die Bolat kansloos liet met zijn kopbal.

Westerlo maakte pijnlijk duidelijk waarom ze onderaan het klassement staan, een reactie zat er niet in. Sterker nog, Union duwde door. Een kopbaldoelpunt van Sykes werd afgekeurd voor een wel heel lichte overtreding.

Invallers Amoura en Terho mikten vervolgens voorlangs. Een tweede poging van Amoura eindigde op de lat, Ayensa mikte de rebound onbegrijpelijk nog op Bolat.

De Brusselse druk kon niet blijven duren. Madsen verspeelde de bal zomaar op het middenveld, waarna Amoura alleen op Bolat afstormde. Een fraai lobje later was de wedstrijd beslist: 1-3.

Leider Union komt opnieuw 4 punten los van stadsgenoot Anderlecht en pronkt met 18 op 18, Westerlo blijft laatst en leeft in spanning toe naar de wedstrijd tegen OHL volgend weekend.