© BELGA

KV Kortrijk 0 KRC Genk 3 

Superieur Genk legt angstig Kortrijk makkelijk over de knie

KRC Genk legde zondagavond moeiteloos een angstig Kortrijk over de knie: 0-3. Het was wel wachten tot na rust eer Arokodare, Paintsil en Munoz de Genkse suprematie in doelpunten konden omzetten.

Marnik Geukens

Wouter Vrancken gunde spelmaker El Khannouss nog maar voor de tweede keer dit seizoen rust op de bank, Arokodare kreeg in de spits de voorkeur op Zeqiri. De Genkse coach verwachtte immers een laag West-Vlaams blok, een formule waarmee Glen De Boeck vorige week succes had geboekt tegen Club Brugge.

Eenrichtingsverkeer

Vrancken had het bij het rechte eind, zijn collega wachtte met een dubbele afweergordel voor doelman Vandenberghe de tegenstrever op. Het leidde tot een zelden vertoond eenrichtingsverkeer, dat je eerder in een bekerduel op het veld van een club uit een van de lagere reeksen zou verwachten.

Een snel combinerend Genk sprong prima met het balbezit om. Galarza toonde zich erg secuur in zijn rol van opbouwer, Arokodare stak zich niet weg als aanspeelpunt en de flankaanvallers Paintsil en Fadera hielden het veld goed breed. Ook kansen kwamen er genoeg, alleen de goals bleven uit. Zo kon een grillige Fadera al snel net niet afwerken aan de tweede paal, trapte de wegglijdende Arokodare van dichtbij op Vandenberghe, suisde een voorzet van de doorgebroken Hrosovsky voor de doelmond voorbij en wist de thuiskeeper ook raad met een knal van de Genkse Slovaak.

Arokodare kopt raak

Omdat ook twee volleys van een vlot infiltrerende Heynen geen succes kenden, haalde thuisploeg de rust met een brilstand. Bijgevolg werd de rood-witte bus gewoon naar de overkant van het veld verplaatst.

Na tien minuten mocht Avenatti op een zeldzame counter Vandevoordt dan toch eens een eerste keer aan het werk zetten. Ironisch genoeg werd het de aanzet van de 0-1. Genk reageerde met een tegenstoot over rechts. Hrosovsky pakte uit met de perfecte strakke voorzet, die aan de tweede paal prachtig met het hoofd werd afgerond door Arokodare.

Paintsil verdubbelt score

Plots moest de thuisploeg uit haar kot komen en bleek Kortrijk over best aardige voetballers te beschikken. Zoals aanvoerder Kadri, die na een doorbraak van Ojo snoeihard uithaalde van uit de tweede lijn. Genk had een knappe redding van Vandevoordt nodig om zijn voorsprong vast te houden.

Ook Malinov (over) probeerde het uit de tweede lijn maar daarmee was het West-Vlaamse liedje uitgezongen. Bij de eerste de beste Genkse uitbraak legde Paintsil de wedstrijd in een definitieve plooi. Silva blokte zijn voorzet naar de inlopende Arokodare nog af maar de Ghanees kon in de rebound zelf afwerken: 0-2.

Munoz dankt VAR

Nadat Heynen de lat trof lag met Galarza even later een andere Genkse uitblinker aan de basis van de verdiende 0-3. Doelman Vandenberghe ranselde zijn knal nog uit de hoek en redde ook de rebound van Zeqiri maar de derde keer van Munoz was de goede keer. De VAR corrigeerde een te enthousiast vlaggende grensrechter en keurde de treffer goed.

Zo verstevigt KRC Genk via een 14 op 18(!) buitenshuis zijn positie in de top 5 van het klassement. Eén week voor de trip naar de Bosuil bedraagt de voorsprong op nummer 7 Antwerp vier punten.

KV KORTRIJK:Vandenberghe - Mampassi, Silva, Kana - El Idrissy, Malinov, Sissako, Ojo - Kadri - Davies, Avenatti.

KRC GENK:Vandevoordt - Munoz, Cuesta, Sadick, Kayembe - Galarza, Hrosovsky, Heynen - Paintsil, Arokodare, Fadera.

VERVANGINGEN: 46’ El Idrissy door Mehsatou, 59’ Fadera door Bonsu Baah, 63’ Sissako door Oprut, 66’ Avenatti door Mighten, 76’ Paintsil en Arokodare door El Khannouss door Zeqiri, 83’ Davies door Seck, 88’ Heynen en Hrosovsky door Sor en Ouattara.

DOELPUNTEN: 56’ Arokodare 0-1, 73’ Paintsil 0-2, 83’ Munoz 0-3.

GELE KAARTEN: 17’ Paintsil (lichte duw), 21’ Avenatti (trap op enkel), 33’ El Idrissy (late tackle), 39’ Malinov (protest), 68’ Cuesta (afbreken counter).

TOESCHOUWERS: 6.553.

SCHEIDSRECHTER: Bert Put.

Aangeboden door onze partners