© RTV

Jan Bakelants fietst monstertocht van 600 kilometer voor het goede doel: “Een afstand die mijn fantasie ver te boven ging”

Jan Bakelants heeft zich een (ex-)renner met een gouden hart getoond. De Kempenaar trok naar Sri Lanka om er een toertocht van 600 kilometer te rijden. Het doel: geld inzamelen voor het goede doel.

Vincent Van Genechten

“Wij zijn momenteel met een crew van The Liv Foundation in Sri Lanka om deel te nemen aan het Race the Pearl wielerevenement”, schreef Bakelants eerder deze week op Instagram. “Dit is een 24-uurs fietsrace race van 600 km dwars door Sri Lanka, van het noordelijkste puntje in Jaffna tot het zuidelijkste puntje in Dickwella. Voor de gelegenheid zal ik samen met Piotr Havik deelnemen aan dit unieke evenement om aandacht te vragen voor het werk van de stichting en het ophalen van een geldbedrag om kansarme kinderen in Sri Lanka te helpen aan een technische opleiding voor een betere toekomst. Samen kunnen we op deze manier serieuze impact maken en voor veel kinderen het verschil betekenen tussen uitzichtloze armoede of een beter leven.”

En zo geschiedde. Zondag deelde Bakelants zijn monsterrit op Strava:

“Zeshonderd kilometer dwars door Sri Lanka, een afstand die mijn fietsfantasie ver te boven ging”, aldus onze landgenoot bij een bericht met prachtige beelden van de race. “Zou ik dat echt kunnen en wilde ik het wel? Er rezen veel vragen toen ze mij vragen om mee te gaan. De reden waarom ze het wilden doen was wat mij over de streep trok.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer