© atv

Magazijn omgetoverd tot griezellabyrinth: Pullse Spookhuis dubbel zo groot dit jaar

Pulle -

Al voor het derde jaar op rij organiseert Dave Adriaensen het Pullse Spookhuis. Dit jaar is het griezellabyrinth dubbel zo groot, vandaar ook dat hij het spookhuis nu twee verlengde weekends opent in plaats van één. “Anders is het zonde van alle tijd, en de herfstvakantie valt nu heel gunstig.”

Kristin Matthyssen

Het begon indertijd met wat pompoenen, skeletten en lichteffecten in de ouderlijke voortuin. Twee jaar geleden ging Dave Adriaensen een stap verder en richtte hij zijn woning aan de Bosdreef in Pulle die toch afgebroken moest worden, als spookhuis in. Zijn partner Katrien, moeder Aline, zus Hannelore en maat Glenn spelen altijd mee als figuranten om bezoekers te laten schrikken. Vorig jaar maakte hij een labyrinth in zijn magazijn aan Vroegeinde 16B in Pulle. Er kwamen toen soms 300 bezoekers per avond. Zelfs zijn grootmoeder Liliane speelde toen mee een zombie aan een buffetpiano. Intussen is de bonny 78 en opnieuw van de partij.

© svde

“Omdat we er zo veel werk insteken, openen we het Pullse Spookhuis nu zeven dagen”, vertelt Dave. Hij heeft met DFest een bedrijf in licht, geluid en special effects. Deze periode is sowieso iets rustiger, dus is het wel eens tof om in een spookhuis te tonen wat hij in zijn mars heeft. “Vorig jaar was het labyrinth nog met doeken opgebouwd, nu hebben we houten panelen gemaakt. De gangen zijn iets breder, zodat er meer ruimte is om achteruit te deinzen zonder de decoratie te beschadigen”, zegt Dave, die samen met zijn maat Glenn toch een maand aan de opbouw werkt.

© Sarah Van den Elsken

© Sarah Van den Elsken

Het labyrinth werd nu uitgebreid tot 200 vierkante meter. Maar met alles errond gaat het eigenlijk om 500 vierkante meter. We mogen niet te veel details vrijgeven, maar bereid u voor op veel porseleinen poppen, een maïsveld, kerkhof, doodskist en enge schilderijen.

© Sarah Van den Elsken

De figuranten dragen oortjes, zodat Dave aanwijzingen kan geven over de leeftijd van de groep die binnen komt. Bij gezinnen met kleine kindjes houden ze zich wat in.

En dan nu het meest schrikwekkend nieuws: alles is gratis. “De tijden zijn al duur genoeg”, zegt Dave. “Bezoekers kunnen wel iets drinken achteraf.” Wie kan, komt best met de fiets of te voet.

Pullse Spookhuis, Vroegeinde 16 B, 27, 28, 29, 31 oktober en 3, 4, 5 november, 19-22u

Dave en zijn maat Glenn. Het was dit jaar moeilijk om pompoenen te vinden.© Sarah Van den Elsken

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV