Lize Feryn.© Inge Kinnet

Lize Feryn opent samen met haar zussen eerste winkel: “Klassiek met een twist en tijdloos”

Deerlijk -

Yanne (36), Mira (35) en Lize (30) Feryn openen Boutique Feryn in de Deerlijkse Driesknoklaan. Op gezette tijden kan je er snuisteren tussen hun creatieve creaties. Die worden al acht jaar lang gemaakt in Atelier Feryn, dat op hetzelfde adres gevestigd is. “De Boutique is helemaal ingericht naar de stijl die je ook terug vindt in onze handtassen”, zegt Lize Feryn. “Klassiek met een twist en tijdloos.”

Bas De Wilde

In 2015 werd Atelier Feryn opgericht door de drie zusjes die een opleiding marokijnbewerking hadden gevolgd. Sindsdien ontwerpen en maken ze lederen tassen, geschenken en accessoires hoofdzakelijk voor de Belgische markt. “Onze handtassenlijn is ondertussen al gekend”, zegt Mira. “Klassieke ontwerpen met een twist, die er eerder een tijdloos ontwerp van maken.”

Eeuwenoud ambacht

Het leer en de grondstoffen van hun creaties zijn ecologisch verantwoord. “We werken enkel met resten van de vleesindustrie die door Italiaanse leerlooierijen worden bewerkt. Vooral runds- en varkensleer, maar ook het vel van vis wordt in onze creaties verwerkt”, zegt Mira.

Alle drie de zusjes tekenen voor de creatieve ontwerpen van hun producten. De laatste jaren zijn het vooral Mira en Yanne die de tassen, portefeuilles, geschenken en kleine attracties maken in het atelier volgens de kneepjes van het eeuwenoude ambacht. Lize staat daarnaast vooral in voor de PR en de fotoshoots van de producten. (Lees verder onder de foto)

Lize, Mira en Yanne in de gloednieuwe Boutique Feryn.© Bas De Wilde

Tot voor kort werd alles ambachtelijk gemaakt in het eigen atelier. “Maar wegens het succes werken we nu samen met een paar andere ateliers. Het creatieve proces, de ontwerpen en de creatie van de prototypes, gebeurt nog steeds hier. De productie doorgaans in samenwerking met de andere ateliers”, zegt Mira.

De openingsuren van de Boutique in de Driesknoklaan 116 in Deerlijk werden beperkt gehouden. “Enkel op dinsdag en donderdag tussen 12 en 18 uur en elke tweede zaterdag van de maand van 12 tot 18 uur”, geven de zusjes mee.

De zussen Mira, Yanne en Lize Feryn openen Boutique Feryn in Deerlijk.© Bas De Wilde

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer