Strandjutter vindt peperdure trouwring, koppel reist 2.500 kilometer om het sieraad op te halen: “Ik moest je wel komen bedanken”

Stephane Seguin (40) was er het hart van in toen hij zijn gouden trouwring met diamant verloren was tijdens een reisje naar Florida. De Canadees had de ring al sinds 2011 en droeg het sieraad al jaren, hoewel hij en zijn partner nog niet getrouwd zijn. Het koppel moest terug naar huis, maar had op een strand een man met een metaaldetector gespot. Joseph Cook (38) beloofde uit te kijken naar de ring en na meer dan een maand zoeken, kwam het sieraad plots tevoorschijn.

pjv
Bron: SWNS

Joseph loopt wel vaker rond op de stranden van Florida, terwijl hij iedere centimeter afspeurt met zijn metaaldetector. Door zijn opvallende hobby kwam hij al eerder in de media. Vorig jaar ontdekte hij nog een diamant die volgens een juwelier zo’n 40.000 dollar waard is. Stephane en Marie-Eve kenden hem echter niet, maar zagen hem zijn hobby uitoefenen toen ze zelf op zoek waren naar de ring van Stephane.

LEES OOK. Man vindt peperdure diamant op het strand: “Ik kon het niet geloven toen de juwelier vertelde hoeveel de ring waard is”

“De rest van onze reis speurden we elke dag het strand af”, klinkt het. “Uiteindelijk zagen we Joseph lopen, maar ik wilde hem eigenlijk niet vertellen wat ik kwijt was. Ik vreesde dat hij mijn ring zou zoeken, vinden en voor zichzelf houden.” Maar Marie-Eve stapte wel op Joseph af en vroeg om mee te helpen zoeken. “Hij beloofde dat hij hem zou teruggeven. Een week later moesten we vertrekken, maar we hadden de ring nog steeds niet terug.”

Special guest

Joseph filmt zijn tochtjes op het strand meestal en dat was ook het geval toen hij plots een ring vond in het zand. “Ik wist meteen dat het mijn ring was toen ik de video zag, nog voor de close-up”, aldus Stephane. “Het was ongelooflijk. Ik vreesde dat iemand mijn ring al gevonden had en mee had genomen naar huis.” Het koppel maakte meteen plannen om naar Florida te rijden, een tripje van zo’n 2.500 kilometer.

Na zo’n drie maanden werd Stephane herenigd met zijn dierbare ring en kon hij Joseph persoonlijk bedanken. “Ik moest wel komen om ‘dank je’ te zeggen”, klinkt het in de video die de strandjutter maakte van dat bijzondere moment. Stephane en Marie-Eve hadden ook een mand vol geschenkjes mee voor Joseph. En ze hadden nog een extra verrassing in petto: in 2025 stappen ze eindelijk in het huwelijksbootje en ze willen heel graag dat Joseph hen die dag vergezelt als special guest.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER