© nma

IN BEELD. Jong en oud leeft zich uit met 150 kilogram Lego-blokjes

Lommel -

Tafels vol Lego-blokjes, zo’n 150 kilogram in totaal. Daarmee kon jong en oud het voorbije weekend aan de slag op het blokjesfestival van KWB Barrier. En gebouwd werd er: van achtbanen tot een sporthal met cellen voor de boeven.

“Dit is het tweede jaar dat we ons blokjesfestival organiseren”, vertelt Giel Van Braeckel, voorzitter van KWB Barrier. “We hebben daarvoor 150 kilo aan blokjes verzameld. We doen dit voor de kinderen en iedereen die graag bouwt. Iedereen kon dit weekend zoveel komen bouwen als ze maar wilden.”

En bij al die blokjes op de tafels waren er heel wat blije gezichten te zien. “Het is leuk om samen met vrienden te bouwen”, zeggen klasgenootjes Noor (10), Marie (9) en Tijl (10). “We bouwen een sporthal met cellen voor de boeven.” Ook Eden Corens (6) kon zijn geluk niet op. “Dit is een droom die uitkomt. Zoveel blokjes om mee te bouwen en spelen. Wow!”

Massimo Cairo (9) begon meteen te bouwen toen hij de zaal binnenkwam. “Ik bouwde een achtbaan”, vertelt Massimo. “Achtbanen zijn superleuk, maar heel moeilijk om te bouwen. Daarom dat ik dat ga proberen.” Het blokjesfestival werd duidelijk gesmaakt door jong en oud. Ook de leiding van KSA-Chiro Lommel-Barrier deed zondag graag mee met hun leden. “Je voelt je meteen weer tien jaar jonger”, lachen ze. (nma)

© nma

© nma

© nma

© nma

© nma

© nma

© nma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer