De verslagenheid na het overlijden van de fervent Club-supporter is enorm. Ook Club Brugge reageert op het tragische nieuws.© Club Brugge, aft

Aangeslagen reacties na dodelijk ongeval van Club-fan Patrick (61), vlak voor match tegen Antwerp: “Vreselijk nieuws”

Brugge -

Bruggeling Patrick Van Hee (61) overleed zondagmiddag na een tragisch ongeval in de Gistelse Steenweg in Sint-Andries. De fervente Club Brugge-supporter werd enkele luttele minuten voor de voetbalmatch zou beginnen aangereden op zijn fiets. Zijn omgeving reageert verslagen op het overlijden van de supporter. “We wensen familie en vrienden heel veel sterkte toe”, klinkt het op een Facebookbericht van Club Brugge.

Celina Cazzetta

Nog een twintig minuten en de match tussen Club Brugge en Antwerpen zou van start gaan. Helaas zonder Patrick Van Hee. De Club-supporter werd rond 13.10 uur op zijn fiets aangereden in de Gistelse Steenweg in Sint-Andries. De zestiger werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed daar uiteindelijk aan zijn verwondingen.

Grote verslagenheid

De verslagenheid na het overlijden van de fervent Club-supporter is enorm. De echtgenote, Brigitte, was niet in staat te reageren. Vriendin des huizes Nadine Janssens probeert haar vriendin zo goed mogelijk te ondersteunen. “Brigitte gelooft het nieuws nog altijd niet”, zegt Nadine. “Het is moeilijk te vatten. Ze vormden sinds 1987 een koppel.”

Brigitte vindt troost in het idee dat ‘haar Patrick’ vertrokken is naar hetgeen hij het liefste deed: Club Brugge kijken. “Patrick is die dag welgezind vertrokken”, zegt Nadine. “Hij gaf Brigitte nog een zoen toen Brigitte hem vroeg voorzichtig te zijn. En kijk nu...” Patrick kwam helaas nooit aan op de bewuste voetbalmatch. “Het is een troost dat Patrick onderweg was naar iets waar hij enorm van hield. Club Brugge heeft die match ook gewonnen, speciaal voor Patrick. Daar zijn we zeker van. Dat verzacht toch wat de pijn.”

Reactie Club Brugge

Ook Club Brugge reageert op het tragische nieuws. “Clubfan Patrick overleed gisteren met zijn fiets onderweg naar de match. Vreselijk nieuws. We wensen familie en vrienden heel veel sterkte toe. YNWA!”, staat er op een Facebookbericht te lezen.

Patrick was al negen jaar lid van Uze Plekke, een organisatie die op zoek gaat naar mensen in verdoken, nieuwe en bestaande armoede en streven ernaar deze mensen aan hun rechten te laten komen, in verbinding te brengen met lotgenoten en (re-) integratie van deze mensen in de maatschappij. “Het is moeilijk te vatten”, reageert voorzitter Angelino Meuleman. “Ik zag hem regelmatig.”

LEES OOK. Club Brugge-fan (61) overleden na aanrijding in buurt van stadion voor match tegen Antwerp

De organisatie organiseert meerdere keren per maand een ontmoetingsavond. Patrick was er steevast elke avond bij. “Patrick was altijd opgewekt. Als je hem zag, begon hij altijd onmiddellijk over Club Brugge. Hij was een grote fan, maar deed zelf ook graag aan sport. Lopen en fietsen deed hij vaak en goed.”

Het West-Vlaamse parket stelde na het ongeval een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden te onderzoeken. Volgens de eerste bevindingen probeerde het slachtoffer de rijbaan te dwarsen, maar werd hij net op dat moment gegrepen door een voertuig. De bestuurder van de wagen zou niet te snel gereden hebben.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer