© jth, rr

Maasmechelse buren over ”Jeanke” Lambrix die mogelijk vermoord werd door twee vrouwen: “Hij was een eenzaat”

Maasmechelen -

De politie Lanaken-Maasmechelen heeft vorige week een 68-jarige vrouw uit Mol en een 43-jarige vrouw uit Maasmechelen opgepakt voor de moord op een 63-jarige Maasmechelaar. Hij werd begin dit jaar dood teruggevonden in zijn woning. In de wijk Mariahof, waar de man woonde, zeggen ze dat “Jeanke” teruggetrokken leefde. “Maar hij was een lieve buur.”

Op 16 februari werd het levenloze lichaam van de 63-jarige Jean Lambrix uit Maasmechelen in zijn woning aangetroffen. Aanvankelijk waren er geen indicaties van een betrokkenheid van derden. Het parket van Limburg en politiezone Lanaken-Maasmechelen pasten het draaiboek voor ongewone sterfgevallen toe, waarna een inwendige schouwing en toxicologisch onderzoek werden uitgevoerd.

Omdat hieruit wel verdachte elementen naar voren kwamen, vorderde het parket van Limburg een onderzoeksrechter om een gerechtelijk onderzoek te voeren naar mogelijke feiten van moord. Vorige week woensdag 25 oktober arresteerde de opsporingsdienst van politie Lanaken-Maasmechelen na doorgedreven onderzoek een 68-jarige vrouw uit Mol en een 43-jarige vrouw uit Maasmechelen. Beide verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Tongeren die na verhoor besliste om hen aan te houden. Het onderzoek wordt verdergezet door de politie Lanaken-Maasmechelen.

Jean Lambrix woonde in dit huis.© jth

Post niet uitgehaald

Jean Lambrix woonde op de Prinses Paolalaan in de wijk Mariahof in de Maasmechelse deelgemeente Vucht, dichtbij het Mechels Bos. Hij woonde er vroeger samen met zijn moeder in een eigen woning van Kleine Landeigendom. Nadien bleef Jean er alleen achter. “Tijdens de coronaperiode had ik hem lange tijd niet meer gezien, maar hij vertelde mij nadien dat hij moeilijk kon ademen. Hij was een brave man. Dit komt hard aan”, aldus de buurvrouw.

Jeanke zou volgens de buren ook drugs hebben genomen. “Zijn moeder waarschuwde hem meermaals: Jeanke dat moet je niet doen, zei ze dan. Toen zijn moeder stierf is een zus een tijdje bij hem komen inwonen, nadien bleef hij alleen. Ik heb daar nooit vrouwen gezien. Dat was een lieve familie”, aldus de geëmotioneerde buurvrouw. “Toen ik in de winter zag dat de brievenbus vol zat, heb ik alarm geslagen.”

Na het overlijden in februari kwam het parket ter plaatse. “Mannen in witte pakken zijn hier toen tot ’s avonds laat in de weer geweest. Nadien hebben we niks meer gehoord. Hij is uitgestrooid op het kerkhof. Tot we vandaag plots dit nieuws hoorden. Ik heb het er heel moeilijk mee”, besluit de vrouw, bijgestaan door haar dochter.

 ppn,jth,siol

De overleden Jean Lambrix.© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer