PhotoNews

Antwerpse vrouw sluit 60 gsm-abonnementen af en betaalt facturen nooit: 12 maanden cel met uitstel

Een Antwerpse vrouw is door de correctionele rechtbank van Mechelen veroordeeld tot een celstraf van 12 maanden met uitstel voor informaticafraude. De vrouw kocht minstens 60 gsm-abonnementen op een valse naam en betaalde nooit de facturen.

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft een vrouw uit Antwerpen schuldig bevonden aan informaticafraude. Telefoonoperator Mobile Vikings startte drie jaar geleden een onderzoek toen ze vaststelde dat er verschillende telefoonabonnementen werden afgesloten op een valse naam en de facturen onbetaald bleven. In totaal ging het om 6.147 euro.

Uit het onderzoek bleek dat er 60 abonnementen op verschillende namen werden afgesloten, maar wel telkens hetzelfde postadres werd ingegeven. De info werd overgemaakt aan het parket en de politie ging langs bij het adres. Daar kon de politie de vrouw van het adres niet aantreffen, maar wel iemand anders wiens naam ook op enkele abonnementen stond. Die persoon gaf toe dat haar naam gebruikt werd voor de abonnementen, maar dat ze verder niet op de hoogte was.

Simkaarten doorverkocht

Eind mei van vorig jaar kon de verdachte zelf verhoord worden. Ze gaf de feiten toe en verwees naar een depressie waar ze mee kampte. Ze had geldzorgen en wilde zo een centje bijverdienen. De simkaarten verkocht ze door, aan 20 euro per stuk. De vrouw werd al veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur voor soortgelijke feiten.

De rechter veroordeelde de vrouw tot 12 maanden cel met uitstel. Mobile Vikings die zich burgerlijke partij stelde kreeg 6.247 euro schadevergoeding, dat is de totale som van de onbetaalde facturen en 100 euro administratiekosten.

Meest gelezen