© Nele Hermans

© Nele Hermans

© Nele Hermans

© Nele Hermans

© Nele Hermans

© Nele Hermans

© Nele Hermans

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

K!Di-koren brengen Disney-klassiekers op het podium

Dilsen-Stokkem -

Op zaterdag 21 en zondag 22 oktober was de K!Di-korenfamilie uit Dilsen te gast bij de ‘Musical Vibes’-concerten van de koninklijke harmonie Sint-Cecilia Stokkem. Tijdens deze concerten in zaal Nieuwenborgh in Stokkem stonden maar liefst 200 mensen samen op het podium om nummers te brengen uit bekende musicals.

Nele Hermans

"Ongeveer een jaar geleden stelde de koninklijke harmonie Sint-Cecilia uit Stokkem de vraag of we met onze K!Di-korenfamilie hun herfstconcerten wilden opluisteren", klinkt het bij de korengroep uit Dilsen. "Intussen is het koor uitgegroeid tot 130 leden tussen 5 en 65 jaar, verspreid over vijf koren. Om met de harmonie genoeg tegengewicht te bieden tegen zoveel zangers, nodigden ze ook de andere harmonie uit Stokkem, KSH Sint-Elisabeth, uit. De samenwerking tussen de verschillende verenigingen was al op voorhand een groot succes, want een week voor het optreden waren de concerten volledig uitverkocht. Voor deze gelegenheid werd zaal Nieuwenborgh erg sfeervol ingericht. Tijdens beide concerten klonken bekende medleys uit allerhande musicals en Disneyfilms."

De jongste kinderen – de M!NiZ, K!DZ en TW!ENZ – gaven het beste van zichzelf bij nummers uit ‘The Sound of Music’, Annie en Encanto. De tieners en volwassenen – de T!ENZ en VOCALZ! – brachten bekende nummers uit Abba, Grease, Beauty and the Beast, enz. Het concert eindigde op de tonen van de memorabele musical ‘Les Miserables’. "Voor het eerst stonden ook de M!NiZ mee op het podium", klinkt het. "Dit is een groep voor kleuters uit de derde kleuterklas. Daarnaast traden ook heel wat nieuwe leden – die pas in september gestart zijn – voor de eerste keer op. We zijn dan ook heel trots wat deze groep op amper zeven weken heeft klaar gekregen. We blikken terug op twee unieke, prachtige concerten en op een fijne samenwerking met beide harmonieën. Ook de volgende maanden zal er hard gerepeteerd worden, want het volgende project staat al klaar. Tijdens het Pinksterweekend in mei vieren we namelijk ons 15-jarig jubileum met een heuse K!Di-Musical. Iets om nu al naar uit te kijken."

http://www.kidikoren.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer