© Facebook

De brutale moord op een eliteschool die Australië schokte: Lilie James (21) dood teruggevonden in kleedkamer

De dood van Lilie James (21) schokt Australië. De jonge sportcoach werd vermoord teruggevonden in een kleedkamer in de eliteschool St. Andrew’s Cathedral in Sydney. “Ze was levendig, extravert en bijzonder geliefd”, zegt haar familie. Alle sporen leiden naar een collega sportcoach met wie ze even een relatie had.

wver
Bron: ABC, BBC, Daily Mail

Het levenloze lichaam van de jonge waterpolocoach werd donderdag aangetroffen in een kleedruimte van de privéschool. De twintiger had een ernstig hoofdletsel, volgens politiebronnen was haar hoofd ingeslagen met een hamer.

Naar de dader moest niet lang gezocht worden: op bewakingsbeelden was te zien hoe hockeycoach Paul T. vlak na Lilie James de kleedruimte binnenging. Even later kwam hij alleen weer naar buiten. Hij was ook degene die de hulpdiensten enkele uren na de feiten had gebeld met de mededeling dat er een lichaam lag in de school, die donderdag en vrijdag gesloten zou blijven.

Plaatselijke media kon al snel een motief achterhalen voor de moord: Lilie James zou onlangs een punt gezet hebben achter haar relatie met hockeycoach Paul. De twee waren een vijftal weken samen.

Moordwapen

Toen de politie Paul T. wilde ondervragen, bleek hij met de noorderzon verdwenen. Na een tip werd een zoekactie op het getouw gezet in Vaucluse, een buitenwijk van Sydney. De man werd ook daar herkend op camerabeelden, terwijl hij het moordwapen in een vuilnisbak kieperde. Speurders troffen een rugzak en wat andere spullen van de man aan. Vanwege de moeilijke locatie en het slechte weer ging het om een complexe operatie. Zijn lichaam werd uiteindelijk gevonden aan de voet van een hoge klif. “Wij zijn geschokt en verbijsterd”, zegt een medewerker van de school die Paul T. kende.

Lilie James studeerde nog aan de universiteit en werkte enkele avonden per week als zwem- en waterpolocoach in de school, vertelt haar grootmoeder Barbara Adelt aan een lokale radiozender. Het slachtoffer wordt door vrienden omschreven als een sportieve en vriendelijke jonge vrouw die naast waterpolo ook hield van dansen.

“Lilie werd ons ontnomen”, zegt Daniel Makovec, een vriend van de familie. “Ze was levendig, extravert en bijzonder geliefd”, schrijft haar familie in een mededeling. “Ze gaf altijd het beste van zichzelf om jongeren te helpen en stond steeds klaar voor een goed gesprek”, zegt een goede vriendin. “Haar licht zal altijd blijven schijnen.” (Lees verder onder de afbeelding)

© Facebook

Het gaat al zeker om de 41ste Australische vrouw die dit jaar om het leven werd gebracht door haar partner. Alleen al in de afgelopen tien dagen zijn in het land drie vrouwen vermoord door mannen die ze kenden, telkens in hun eigen huis of op het werk, meldt de BBC.

“Het is een tragische realiteit, die ons herinnert aan het geweld van mannen tegen vrouwen”, zegt Tarang Chawla, wiens zus Niki acht jaar geleden gedood werd door haar partner. “Foto’s van Lilie doen me denken aan hoe ik me voelde toen Niki op 23-jarige leeftijd werd vermoord.”

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER