Club Brugge vierde zijn kampioenstitel op coronaveilige manier
Volledig scherm
Club Brugge vierde zijn kampioenstitel op coronaveilige manier © Photo News

Club Brugge vecht coronaschikking met tv-rechtenhouders aan

Club Brugge zal zich ‘juridisch verweren’ tegen de coronaschikking die de Pro League heeft getroffen met Telenet, Proximus en VOO. De toenmalige rechtenhouders krijgen een forse schadevergoeding voor de stopzetting van de competitie in 2020.

6 reacties

  • Philippe De Naeyer

    6 maanden geleden
    Ze betalen niet 2 keer voor hetzelfde, ze betalen een solidariteitsbijdrage die ze zelf mee onderhandeld hebben aan de clubs en nu gaat het om tv-gelden omdat er amper 29 van de 40 matchen gespeeld zijn. Bedje logisch. Ken het dossier toch eens.
  • Cris Verwilligen

    6 maanden geleden
    Lees toch eens de tekst: er staat duidelijk dat ze al een solidariteitsbijdrage betaald hebben. Ze hebben het beslist zonder hen en houden geen rekening met die bijdrage. In principe mag je niet twee keer voor hetzelfde betalen! Dus ze hebben een punt. Langs de andere kant: het blijft België natuurlijk, alles is mogelijk
  • Philippe De Naeyer

    6 maanden geleden
    Ze waren zelf de grootste pleiters om de competitie stil te leggen. Dat heeft hen een ticket voor de CL opgeleverd en de titel, terwijl er nog 11! matchen te spelen waren. Het is toch normaal dat zij die er het grootste voordeel uit halen, de grootste bijdrage moeten leveren. FCB kon de titel ook nog verliezen, andere ploegen werd die kans afgenomen. Dit winnen ze nooit.
  • Rudi Meulemeester

    6 maanden geleden
    Tja, dan hadden ze maar niet zo hard moeten streven om de competitie te laten stilleggen en zichzelf tot kampioen na 29 van de 40 speeldagen te laten uitroepen (én uiteraard de bijhorende CL-deelname binnen te rijven). Nooit eerder was het begrip 'gekochte titel' duidelijker. Dat je dan ook iets moet 'afstaan' lijkt me de evidentie zelve.
  • Kevin Theunckens

    6 maanden geleden
    Dat is zoals het er in het normale leven aan toegaat. Degenen met de hoogste inkomens zitten in een hogere belastingsschaal en betalen meer. Er bestaat zoiets als solidariteit in dit land. Moeten jullie voetballerclubs maar eens opzoeken.