© BELGA

EK badminton komt volgend jaar naar België

In augustus volgend jaar vinden in de Velodroom in Heusden-Zolder de Europese kampioenschappen badminton voor senioren plaats. Maandagavond werd dit officieel bekrachtigd. Volgend jaar worden maar liefst 1.300 deelnemers uit heel Europa in Limburg verwacht. Het zal de eerste keer zijn dat een soortgelijk toernooi in België zal worden georganiseerd.

Bron: BELGA

De organisatie van het EK 2024 was eerder toegewezen aan Kroatië maar werd geannuleerd omdat de bouw van de sporthal niet tijdig klaar zou zijn. Organisator Badminton Europe heropende daarom de biedprocedure en zag kort na de aankondiging interesse van verschillende leden om het evenement te organiseren. Uiteindelijk werd de organisatie toegewezen aan België. Dit werd maandagavond in Heusden-Zolder geofficialiseerd door de ondertekening van het contract met Badminton Europe. 

“Het is een grote taak om het Europees kampioenschap voor senioren te organiseren, maar ik ben er absoluut zeker van dat de Belgische badmintonfederatie aan iedereen die komt zal bewijzen dat ze de perfecte gastheer is voor zo’n evenement”, zegt Jimmy Andersen, adjunct-secretaris-generaal van Badminton Europe. Voor de Belgische badmintonfederatie is het overigens dubbel feest want de federatie viert volgend jaar ook haar 75e verjaardag.

Het EK wordt volgend jaar in de pas geopende Velodroom van Heusden-Zolder georganiseerd van 25 tot 31 augustus door badmintonclub Smash. Het toernooi omvat vijf disciplines: mannen (enkel en dubbel), vrouwen (enkel en dubbel) en gemengd dubbel, in negen leeftijdscategorieën.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer