De koppels laten zich niet van de wijs brengen, maar toch plant er maar eentje echt de zaadjes voor een relatie.© VTM

Vriendschap en plezier te over, maar slechts bij één koppel heerst romantiek in ‘Blind getrouwd’

Of ze zich nu wagen aan een rondje fitnessen, een spelletjesavond of een onorthodoxe scheerbeurt: de koppels slaan zich met veel humor en weinig drama door ‘Blind getrouwd’. Maar toch lijken, na acht afleveringen, enkel Brecht en Jolien écht op weg naar een relatie.

Wout Desmytere

Brecht & Jolien: Slowen op het balkon

“We zijn gelukkig, we zijn volwassen mensen. We zijn content.” Wie zijn wij om dat in twijfel te trekken? Het zit stilaan wel snor tussen Brecht en Jolien, zo bleek uit de aflevering van maandagavond. Dat ze beduidend minder vaak in beeld kwamen dan de andere drie koppels, leek dat alleen maar te bevestigen: het loopt daar gewoon goed.

Over het knuffelen en kussen wordt amper nog nagedacht. Een rondje fitnessen met z’n tweetjes gaat gepaard met het nodige schaterlachen - ‘chocolate salty balls’, proest Jolien uit wanneer ze tijdens een oefening in de broekspijp van haar gemaal kan kijken - maar eindigt met een tedere slow op het balkon. “De wereld rondom ons was een beetje verdwenen”, aldus Brecht.

Een slow op het balkon, met Brecht en Jolien lijkt het helemaal goed te komen.© VTM

“Het is mooi om dat samen te doen, zeker als je je goed voelt bij elkaar.” De dans leek niet lang genoeg te kunnen duren. “Nog eens?”, klonk het na afloop.

Emile & Emma: Emotioneel plateau

Tussen Emile en Emma blijft het wat onwennig aanvoelen. De basis zit goed, wil om het experiment te doen slagen is er, maar de twee hebben er duidelijk een ander idee over. “Qua gevoelens zit ik momenteel op een plateau”, klonk het bij Emile. “Deels omdat er fysiek weinig gebeurt. Emma heeft aangegeven dat ze dat niet wil voor er gevoelens zijn, maar bij mij zou dat misschien helpen om de gevoelens sneller te laten komen.”

Maar van opdringen is geen sprake, klinkt het duidelijk. “Ik zou het niet aankunnen dat ze, wanneer het dan toch gebeurt, achteraf zegt dat ze er toch niet klaar voor was. Dat zou mijn hart breken.” Ook Emma kampt met twijfels, gaf ze toe aan expert Wim Slabbinck. “Emile is heel lief en toont heel veel affectie. Maar zo is hij in groep ook, naar andere mensen toe. Zo voelt het minder speciaal.”

LEES OOK. Emile begrijpt er niets van in ‘Blind getrouwd’, maar zijn kersverse vrouw Emma is lang niet de enige met ‘thuiszitkledij’

Emma en Emile: de intenties zijn er, maar er heerst nog veel verwarring.© VTM

Emile snapt die twijfels, en kaart ze na het gesprek met Slabbinck nog eens aan. “Ik heb gezegd dat ik geen romantische gevoelens heb. Dat klinkt misschien hard, maar ze kunnen wel nog komen. Ik wil er volledig voor gaan, en ik ben er voor jou.” Wat bij Emma vooral veel verwarring veroorzaakte. “Ik krijg gemengde signalen. Eerst zegt hij dat er nog geen gevoelens zijn, en twee minuten later ‘wil hij er echt voor gaan’.”

Fleur & Alexander:

Bij Fleur & Alexander zit de basis goed, klinkt het eensgezind. Maar ze vinden het allebei lastig dat er sinds de huwelijksreis nog geen verdere stappen zijn gezet. “Het is een gevoel dat moet komen”, verklaart Alexander. Wat dat gevoel dan precies is, kon hij moeilijk onder woorden brengen. “We doen ons best om elkaar veel te zien en die momenten samen te grijpen. En dan zien we wel.”

“Het is normaal dat het gevoel er nog niet is”, vindt Fleur. “Dat is er bij mij ook nog niet. Maar ik vraag me wel af wat er dan moet gebeuren om dat gevoel wel te doen komen.” De ‘lichtere relatiedingen’, zoals ze het zelf omschreef. Ietsje meer intimiteit misschien, maar nog ‘niets zots.’ Of een spelletje, misschien? Je leert je partner écht kennen op reis, maar ook als je samen rond de tafel gaat zitten voor een gezelschapsspelletje.

Fleur en Alexander achten het stilaan tijd voor de ‘lichtere relatiedingen’.© VTM

Het leverde een grappig momentje op, vooral toen Alexander het spel wel érg serieus begon te nemen. “Hij had een opdracht uitgevoerd, maar compleet buiten de tijd”, klonk het geamuseerd bij Fleur. “Ik had hem dan nog tien keer geholpen ook. Dus nee, die kaart kreeg hij niet.” “Er komen hier al brokken in de relatie”, klonk het dreigend. Al sprak uit de ogen vooral plezier.

Isabelle & Matthieu: het luxexindje en de kampeerder

Ten huize Isabelle en Matthieu blijven de lachbuien elkaar opvolgen. Toegegeven, ook wij fronsten onze wenkbrauwen toen we Matthieu met een stofzuiger naar de badkamer zagen vertrekken voor een scheerbeurt. “Dat haar ligt toch overal?”, verklaarde hij zijn ongewone attribuut. Alsof het de normaalste zaak ter wereld was. Maar ondanks alle hilariteit lijken de twee ook meer op een vriendschapsrelatie af te stevenen.

Dat werd nog eens extra duidelijk aan het einde van de aflevering, wanneer alle koppels in Landen verzamelen voor het ‘koppelsweekend’. De bedoeling: kamperen in oude busjes van Volkswagen. A first voor Isabelle, die vroeger ‘een luxekindje was’. “Ik word in het algemeen niet graag vuil.” Matthieu deed daarentegen niet anders dan kamperen. “Ik deed niet anders dan vuil worden. Ik zag een plas, en ik sprong erin.”

An sich zijn het geen onoverkomelijke verschillen, maar Matthieu heeft het er duidelijk lastig mee dat zijn echtgenote zijn passies niet deelt. Vanop zijn kampeerstoeltje bleef hij toch nog even proberen. “En in rivieren springen, dat deed je dan ook niet?”

Bij Isabelle en Matthieu lijken de verschillende passies stilaan een struikelblok te vormen.© VTM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER