© AP

Politie opent onderzoek naar overlijden van ijshockeyspeler tijdens wedstrijd, vriendin brengt pakkend hulde: “Mijn lieve engel”

De Britse politie heeft een onderzoek geopend naar het overlijden van de Amerikaanse professionele ijshockeyspeler Adam Johnson. Die kwam zaterdagavond op gruwelijke wijze om het leven tijdens een wedstrijd. Zijn vader was op tv naar de wedstrijd aan het kijken toen het drama zich afspeelde, melden Britse media.

gjs

Pure horror was het, wat zich zaterdagavond afspeelde. Tijdens de wedstrijd tussen Sheffield Steelers en Nottingham Panthers kreeg Adam Johnson, speler bij die laatste ploeg, het vlijmscherpe blad onder de schaats van een tegenspeler in de nek toen die iemand anders tackelde.

Johnson liep daardoor een erg grote gapende wonde op. De Amerikaan stond nog op, maar viel meteen weer op het ijs. Ondanks pogingen van de hulpdiensten kon hij niet meer gered worden.

Vader in het stadion

8.000 fans waren in de arena getuige van het drama. Davey Johnson, de vader van de speler, en zijn tante Kari Johnson zaten ver weg in de VS op televisie te kijken naar de wedstrijd. “We zagen het gebeuren”, zei Kari Johson aan KSTP-TV. “Het was gruwelijk. Ik kan zelfs niet beschrijven hoe erg dat was. Niemand zou zoiets ooit moeten zien.”

Bij de Amerikaanse zender beschrijft ze hoe hij geraakt werd en hoe hij maar bleef bloeden tot hij in het ziekenhuis overleed. “Hij verloor gewoon te veel bloed. Het was vreselijk om te zien. Het was traumatisch om te zien.”

Verlovingsring

Johnson had niet lang voor zijn overlijden een ring gekocht en zou zijn vriendin weldra ten huwelijk vragen, zegt zijn tante. “We waren zo blij, want we keken echt uit naar hun toekomst samen. Maar hij heeft niet eens de kans gekregen om haar te vragen.”

Die vriendin, Ryan Wolfe, heeft intussen pakkend afscheid genomen van haar vriend op Instagram. Daar postte ze een foto van hem. “Mijn lieve, lieve engel”, schrijft ze erbij. “Ik ga je voor altijd missen en ga altijd van je houden.”

(lees verder onder de foto)

Politie opent onderzoek

De politie heeft een onderzoek geopend naar de feiten. “Onze agenten doen de nodige onderzoeksdaden en ons onderzoek gaat verder”, klinkt het bij de politie van South Yorkshire. “We moedigen het publiek aan om speculatie te vermijden rond het incident terwijl wij het onderzoek voeren.” In Britse media benadrukt de politie dat het een standaardprocedure is bij een overlijden dat een onderzoek gevoerd wordt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer