Radio2

Paters van Westmalle laten uitzonderlijk bezoek toe: 95 internationale bierkenners krijgen inkijk in abdij

De paters van de Trappistenbrouwerij van Westmalle hebben uitzonderlijk bezoek toegelaten in hun abdij. De juryleden van de Brussels Beer Challenge, een professionele bierwedstrijd die dit jaar plaatsvindt in Turnhout, kregen de eer. Ze kregen een rondleiding in de brouwerij en abdij en kregen natuurlijk een aantal proevertjes voorgeschoteld.  

De brouwerij van Westmalle Trappist bezoeken, is al uitzonderlijk, maar de binnenkant van de abdij krijgt bijna niemand te zien. Voor de juryleden van de prestigieuze bierwedstrijd Brussels Beer Challenge hebben de paters een uitzondering gemaakt. "Het beste bier ter wereld bestaat niet, maar als er bier is dat in de buurt komt, dan is het toch Westmalle Tripel. Dus dan moesten we wel een bezoek brengen hé", zegt Luc De Raedemaeker, stichter en organisator van de Brussels Beer Challenge.

De 95 internationale bierkenners zijn na een intensieve dag jureren naar de Trappistenbrouwerij afgezakt. "Het was een heel speciaal bezoek. We gaan nog wat biertjes drinken en genieten van de avond", aldus De Raedemaeker.

Hier hangt iets speciaals in de lucht. De sfeer, vriendelijkheid en gastvrijheid is gewoon fantastisch

Luc De Raedemaeker, stichter en organisator van de Brussels Beer Challenge

De Brussels Beer Challenge is een grote professionele bierwedstrijd waar meer dan 1.800 verschillende bieren uit 38 landen geserveerd worden. Dit jaar vindt de wedstrijd plaats in Turnhout. De trappisten van Westmalle doen zelf geen gooi naar de titel. "Er zijn zoveel andere brouwers die ook een kans willen maken. En wij draaien al zo lang mee, dus nu is het tijd voor de nieuwelingen", zegt Manu Pauwels, hoofd Marketing van Westmalle Trappist.

De abdij uitzonderlijk verlicht

De juryleden hebben een rondleiding gekregen in de brouwerij en gezien hoe de flessen Westmalle worden gevuld en staan te rijpen in de kelder. "Maar het is vooral het bezoek aan de abdij dat toch heel speciaal is", benadrukt Pauwels. "We hebben er zelfs speciaal de lichten voor laten branden. Normaal zijn die al uit omdat de paters zo vroeg gaan slapen voor hun volgende dag die om 4 uur begint."

De lichten van de abdij bleven aan voor het gezelschap van de Brussels Beer Challenge.
Radio2

Meest gelezen