Jan Kriekels en Kirsten Janssens in betere tijden.© BELGA

Jan Kriekels, de grote afwezige in ‘The Sky is the Limit’: “Van Kirsten ben ik gaan lopen”

Alle grote namen zijn dezer dagen weer te zien in het laatste seizoen van ‘The Sky is the limit’. Alle grote namen? Neen, want waar is Jan Kriekels? Wel, de excentrieke ondernemer (63) had naar eigen zeggen geen zin om naast “een figuur” als Michel Van den Brande te zien te zijn, vertelt hij in Dag Allemaal.

jvh
Bron: Dag Allemaal

Kriekels – de man man achter radiatorenfabrikant Jaga – is niet bepaald enthousiast over de manier waarop hij destijds werd afgebeeld in ‘The Sky is the Limit’. “Ik werd afgeschilderd als een karikatuur van mezelf, zeg het maar zo. Ik voelde mij er een beetje ingeluisd, want de reeks zou voornamelijk over mijn zakelijke avonturen gaan, niet over mijn woelige relatie met Kirsten.” Voor iemand als Willy Naessens heeft Kriekels naar eigen zeggen “veel respect”, maar hij voelde dus geen behoefte meer om naast “een figuur” als Michel Van den Brande gezien te worden.

LEES OOK. Harry en Olga keren terug in het ultieme seizoen van ‘The Sky is the Limit’, mét een baby: “We waren amper op tv en kregen al controle van de belastingen”

De woelige relatie van Kriekels en zijn toenmalige echtgenote Kirsten Janssens (41) was drie seizoenen lang te zien in het programma, maar finaal gingen ze toch uit elkaar. Niet in de beste verstandhouding: Janssens schreef een giftig boek over haar huwelijk met Kriekels onder de veelzeggende titel ‘Living with the devil’, waarin ze haar ex-man omschrijft als “een drugsgebruiker die haar mishandelt”.

“Ach, ze heeft altijd veel fantasie gehad”, wuift Kriekels de kritiek weg. “Eigenlijk ben ik gaan lopen voor die vrouw. We hebben al enkele jaren geen enkel contact meer. Kirsten en ik hadden een magnetische werking op elkaar. Extreme aantrekking wisselde zich af met harde afstoting. We hebben mooie tijden gehad samen, maar ook veel lelijke dagen gezien.”

LEES OOK. Peter Boeckx filmde voor ‘The Sky is the Limit’ een gezin dat beweerde miljonair te zijn, maar “er klopte iets niet”

Inmiddels is Kriekels een nieuw leven begonnen met de 22 jaar jongere Barbara Monika Rodriguez, een Poolse met een verleden als model die tegenwoordig als hypnotherapeute mensen die kampen met angsten, depressies, en verslavingen helpt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER