De panelen van Solarge zouden de meest duurzame ter wereld moeten zijn: licht en met zo weinig mogelijk CO2-uitstoot geproduceerd.
Volledig scherm
De panelen van Solarge zouden de meest duurzame ter wereld moeten zijn: licht en met zo weinig mogelijk CO2-uitstoot geproduceerd. © Solarge

Bedrijf maakt meest duurzame zonnepanelen ter wereld... met dieselgeneratoren: “Wij vinden dit zelf verschrikkelijk”

Het is bijna niet te geloven: het Nederlandse bedrijf Solarge zou naar eigen zeggen de meest duurzame zonnepanelen ter wereld moeten produceren, maar vanwege stroomtekorten gebeurt dat met elektriciteit van dieselgeneratoren en dus niet met groene stroom. Een deel van de fabriekshal staat ook leeg wegens die stroomtekorten.

7 reacties

  • Guy Snoeckx

    6 maanden geleden
    Fluvius is trouwens bezig het netwerk te verzwaren, het gaat enkel een jaar of 6 duren, en een "paar" wegenwerken extra geven, na al die gescheiden rioleringen, en Fiber werken...
  • Jo Peeters

    6 maanden geleden
    Hoog tijd om thuis batterijen te plaatsen als je zonnepanelen legt!
  • René Verhoeven

    6 maanden geleden
    Nochtans hebben ook wij al problemen met ons net, bij teveel zon kan de energie niet meer afgevoerd worden en sommige straten en wijken waardoor omvormers uitschakelen. Het omgekeerde gebeurt ook al, in straten en wijken met veel EV's die samen laden zakt de spanning weg. Dus ook in België dringend werk aan het netwerk!
  • Patrick Weyers

    6 maanden geleden
    Even het optimisme temperen. Die situatie gaat zich hier ongetwijfeld ook voordoen. Hier krijg je momenteel een verbod om laadpalen te zetten als het net op die plaats het niet getrokken krijgt.
  • Peter de Taeye

    6 maanden geleden
    inderdaad Jozef, wij zijn specialisten om ons landje de grond in te boren, te zagen en te klagen, maar we zijn top op velerlei gebieden zonder hetzelf te beseffen en te waarderen.