© RR

Djimmers en dansmariekes stellen nieuwe dansen voor in Voeren

Voeren

Dansgroep Djimmers en Dansmariekes Teuven presenteerden op vrijdag 27 oktober het nieuw dansrepertoire voor familie, vrienden en sympathisanten. In Voeren is danssport erg geliefd. De gemeente telt vier dansgroepen die van oorsprong een relatie hebben met de carnavalsverenigingen uit de deelgemeenten Moelingen, ’s Gravenvoeren en Teuven.

Maar liefst 20 nieuwe dansen werden vrijdagavond vertoond op het podium van een gevuld cultureel centrum de Voerpoort in Moelingen. Tussen de solo- en groepsdansen gaf voorzitter Isy Wolfs van dansgroep Djimmers uitleg over de stijl van de dans en de ambities van de danseressen. Gedurende het jaar wordt onder professionele begeleiding van trainsters Petra Hofman (Moelingen) en Jolien van Schaijk (Teuven) elke week gewerkt aan de dansoptredens van de jongedames. DG Djimmers neemt deel aan Europese danstoernooien, waarbij het vanaf dit jaar ook mogelijk is om als onervaren dansgroep mee te doen. Volgens voorzitter Isy Wolfs wil de dansbond met deze nieuwe categorie de drempel verlagen om danseressen zonder prestatiedruk te laten proeven van een danstoernooi.

De presentatie van de dansen vindt traditiegetrouw enkele weken voor de start van het nieuwe carnavalsseizoen (11/11) plaats. Tijdens de zittingen van de verbonden carnavalsverenigingen worden de nieuwe dansen op het podium gebracht. (jpd)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer