© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Man (34) mag nachtclub niet meer binnen en haalt pistool boven: “Schoot meermaals in de lucht”

Gent -

Een 34-jarige man loste meerdere schoten met een alarmpistool dit weekend in een nachtclub de Chinstraat in Gent. De man viel klanten lastig en werd daarop de toegang tot de club ontzegd.

Simon Dekaezemaker

De Gentse politie kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 4 uur ’s nachts de melding van een schietincident in een nachtclub in de Chinastraat. “Een gewapend individu had in de lucht geschoten”, klonk de melding. Eenmaal ter plaatse bleek het te gaan om een man aan wie toegang ontzegd was tot een nachtclub.

De man was dronken en viel die nacht klanten lastig. Daarom werd hij buitengezet. “Eenmaal buiten zou hij een wapen getrokken hebben en richtte dit op enkele omstaanders. Daarbij schoot hij ook enkele malen in de lucht”, duidt het parket. De politie kon de man snel inrekenen. Niemand raakte gewond bij het incident.

Het pistool bleek een alarmpistool te zijn en werd in beslag genomen. De verdachte werd daarop overgebracht na het commissariaat. Eenmaal in nuchtere toestand kon hij verhoord worden. “Daarop werd hij onmiddellijk gedagvaard in snelrecht. Hij zal zich op 22 december moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Gent”, zegt het parket.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer