© BELGAIMAGE

BNP Paribas Fortis neemt activiteiten van Paysquare België over

BNP Paribas Fortis heeft een overeenkomst bereikt over de overname van de activiteiten van PaySquare in België, een dochter van het bedrijf Worldline. Met deze acquisitie versterkt BNP Paribas Fortis zijn concurrentiepositie op de acquiringmarkt van de kaartbetalingen en dat zowel voor de fysieke terminals als de virtuele (e-commerce).

BNP Paribas Fortis en het bedrijf Worldline hebben een overeenkomst bereikt over de overname van de activiteiten van PaySquare in België. Deze heeft alleen betrekking op de Belgische markt en betreft de verwerving van de contracten en gegevens van ongeveer 7.000 handelaars (klanten van PaySquare in België), en van commerciële partnerships (contracten met handelaars), alsook de overname van verkoopmedewerkers.

Doelstellingen

De overname van de activiteiten van PaySquare in België sluit aan op de doelstelling van BNP Paribas Fortis om op zijn thuismarkt nadrukkelijker aanwezig te zijn in het domein van de acceptatie en verwerking van elektronische betaaltransacties (acquiring) en om die sector dynamischer te maken door een concurrentieel aanbod voor privéfirma’s, overheidsbedrijven, handelaars en vrije beroepers voor te stellen.

“Innoveren en onze klanten constant nieuwe kansen bieden is onze dagelijkse ambitie. Ook dit project past perfect in dit kader. De integratie van de Belgische portefeuille van PaySquare binnen BNP Paribas Fortis draagt bij tot onze strategie die gericht is op de ondersteuning van de ontwikkeling van de activiteiten van onze klanten, waarbij we ondernemers een compleet gamma van bankdiensten aanbieden”, legt Peter Vandekerckhove, Gedelegeerd bestuurder en lid van het directiecomité van BNP Paribas Fortis uit.

Klantenbestand

In de loop van de volgende maanden zal BNP Paribas Fortis het beheer van de klanten portefeuille van het PaySquare-platform in België overnemen in samenwerking met zijn partner SIX Payment Services. “We verwelkomen de nieuwe handelaars die klant zijn bij BNP Paribas Fortis en kijken er al naar uit om hun de best mogelijke service kwaliteit te bieden”, zegt Roger Niederer, Head Merchant Services van Six Payment Services. “Dankzij BNP Paribas Fortis positioneert SIX zich voortaan als de op een na grootste acquirer, ook wel accepteerder genoemd, op de Belgische markt.”

De bestaande klanten van PaySquare in België zullen dezelfde tariefvoorwaarden als voordien genieten en kunnen hun betaalterminals behouden. Dankzij het nieuwe aanbod van BNP Paribas Fortis zullen ze bovendien de garantie hebben dat hun inkomsten een dag later al op hun rekening staan. Dat laatste geldt zowel bij fysieke betaaltransacties als bij onlinebetalingen. Ook zullen hun geen kosten worden aangerekend bij betwiste transacties. De betrokken klanten zullen door BNP Paribas Fortis persoonlijk gecontacteerd worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer