Spaanse sportjournalist spot met achtste Gouden Bal Lionel Messi, Cristiano Ronaldo komt met veelzeggende reactie

Terwijl Lionel Messi maandagavond voor de achtste keer in zijn carrière de Gouden Bal wist te winnen, eindigde zijn eeuwige concurrent Cristiano Ronaldo niet eens bij de eerste dertig in de verkiezing voor beste voetballer ter wereld. De Portugees liet zich dan maar opmerken door te reageren op een Spaanse voetbaljournalist die spotte met Lionel Messi en de Gouden Ballen die hij doorheen zijn carrière kreeg.

Maxime Caeyman Michaël Van Damme

Op de Instagrampagina van ‘AStv’, het televisiekanaal van de Spaanse sportkrant Diario AS, staat een filmpje waarin de Spaanse sportjournalist Tomás Roncero naar eigen zeggen een ‘analyse’ maakt van de achtste Gouden Bal van Messi. Zeer objectief klinkt die ‘analyse’ van Roncero niet, want het is eerder een uitlachfilmpje. We hebben voor uw gemak de uiteenzetting van Roncero vertaald en neergeschreven:

Dag vrienden, we weten allemaal wat er is gebeurd, ze hebben opnieuw een Gouden Bal gegeven aan Messi. Hij is naar Miami getrokken om op pensioen te gaan, maar hij was bij PSG eigenlijk al met pensioen. Hij heeft het WK gewonnen, al waren er wel wat gelukkige penalty’s voor nodig, maar ik kan me dat WK al bijna niet meer herinneren. We zijn november 2023 en dat WK werd in 2022 gespeeld. Wat is er in al die maanden nadien gebeurd? Ik ben hem uit het oog verloren moet ik zeggen. De stemming is gebeurd in augustus, maar toen was Bellingham nog aan de seizoensvoorbereiding bezig bij Real Madrid.

Messi heeft nu acht Gouden Ballen, maar hij heeft er eigenlijk maar vijf verdiend. Op het WK 2010 heeft hij niet één goal gemaakt, terwijl Xavi en Iniesta wereldkampioen werden. Twee jaar geleden kreeg hij de Ballon d’Or die aan Lewandowski toebehoorde. Xavi, Iniesta en Lewandowski wonnen zes trofeeën in één seizoen, terwijl Haaland alles won met City en topschutter was van alles.

Maar chapeau Messi, jouw rivaliteit met Ronaldo gaan we nooit vergeten. Vijf Gouden Ballen heb je verdiend en het was een mooie nominatie.

Ik vind acht ook wel een mooi getal. Acht doet me denken aan die avond in Lissabon, toen Bayern er acht binnentrapte tegen Barcelona (in 2020 won Bayern in Lissabon met 2-8 van Barcelona in de kwartfinale van de Champions League, red.).

Gefeliciteerd kampioen Messi.

(Lees verder onder de video)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ronaldo heeft zich duidelijk kostelijk geamuseerd met de uitlatingen van Roncero, want hij laat vier lachende smileys achter op de video. Deelt hij de mening van de Spaanse journalist of zoeken we het te ver en is dit gewoon een onschuldige reactie?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer