Robert De Niro.© Chris Pizzello/Invision/AP

Ex-assistent klaagt Robert De Niro aan voor 11 miljoen, maar acteur ontkent alles: “Ik heb haar juist behandeld”

In de rechtbank van New York moest Robert De Niro (80) verschijnen na klachten van een ex-assistent. De vrouw beschuldigt de acteur van genderdiscriminatie, verbaal geweld, ongewenste aanrakingen en intimidatie. Maar De Niro (80) ontkent.

Tom Vets

De Niro zakte zelf af naar de rechtbank om zich te verweren en omschreef alle aantijgingen als “pure nonsens”. “Ze was mijn assistente en ik heb haar steeds ook zo behandeld. Alle taken die ze moest uitvoeren, hadden te maken met haar jobomschrijving”, aldus de Oscarwinnaar. “Van het uitvoeren van zogezegde vernederende huishoudelijke taken is nooit sprake geweest.”

LEES OOK. Doodsoorzaak van de kleinzoon van Robert De Niro is bekend

De Niro laat doorschemeren dat het een wraakactie is. Vijf jaar geleden klaagde de vrouw hem al eens aan, nadat de acteur haar beschuldigde van verduistering en diefstal. Hij zei toen ook dat de vrouw abnormaal veel televisie keek tijdens haar werkuren.

De ex-assistent werd in 2008 door De Niro aangenomen en kreeg later promotie, maar werd in april 2019 ontslagen. Sindsdien is het oorlog tussen de twee. Voor deze nieuwe rechtszaak is twee weken uitgetrokken. De inzet is niet min, want de vrouw eist 11,3 miljoen euro.

LEES OOK. Robert De Niro voor zevende keer vader geworden

LEES OOK. RECENSIE. ‘Killers of the flower moon’ van Martin Scorsese: Liefde in tijden van hebzucht ****

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer