Leerling (8) loopt trauma op na val uit rijdende schoolbus

Er zijn bewakingsbeelden opgedoken van een tragisch tafereel op een schoolbus in het Amerikaanse Greenwood, South Carolina. De video toont hoe de achtjarige Jacquez White via de nooduitgang uit een schoolbus valt. Hij kwam er als bij wonder van af met lichte verwondingen.

kmlo

Het incident dateert van 7 april. Volgens moeder Jacqueline White hield het jongetje wat snijwonden aan zijn ellebogen en rug over aan de val. “Mijn zoon was aan het spelen toen hij in de bus zat, maar hij zat wel op zijn stoel”, vertelde ze. “Er werd mij gezegd dat hij tegen de nooduitgang leunde. Dat kan goed zijn, maar zo’n deur hoort niet zo makkelijk open te gaan. En indien dat toch gebeurt, zou er een alarm moeten afgaan dat de chauffeur moet kunnen horen. Maar dat werkte blijkbaar niet.”

De buschauffeur had daardoor niet meteen in de gaten dat Jacquez uit de bus was gevallen. Pas nadat de andere kinderen begonnen te schreeuwen, bracht hij de bus tot stilstand. Het jongetje kon na het incident opnieuw plaatsnemen in de bus.

Uit het politieonderzoek blijkt dat de boekentas van Jacquez per ongeluk vast kwam te zitten aan de grendel van de deur, waardoor die los kwam. Niet lang daarna was de traumatische val een feit. White kan die verklaring maar moeilijk geloven en hoopt nu dat er extra maatregelen worden genomen om zulke ongevallen in de toekomst te vermijden. “Ik mag hopen dat ze vanaf nu alle deuren goed zullen sluiten en alle alarmen naar behoren werken”, deelt ze mee. “Dit mocht nooit gebeuren. Hij heeft me al verteld dat hij nooit meer in die bus wil zitten. Hij is nog steeds getraumatiseerd door de val.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer