Nieuwe zoekactie naar moordwapen in bosje en beek naast villa van vermoorde advocate levert niets op

Grote zoekactie aan de gang bij villa van vermoorde advocate: politie is op zoek naar wapen.

De politie heeft dinsdag een zoekactie gehouden in de omgeving van de villa van Claudia Van der Stichelen in Sint-Lievens-Houtem. De 58-jarige advocate werd zaterdag doodgeschoten door een man van ongeveer 60 jaar oud, die nog steeds spoorloos is. De zoektocht leverde niets op.

cbh jvh mkm sgg

In Sint-Lievens-Houtem rond de woning van de advocate waren dinsdag leden van de civiele bescherming, de federale politie en de lokale politie aanwezig. Zij waren vooral op zoek naar het moordwapen, zo werd aan onze redactie bevestigd. Ook de Cel Vermiste Personen was aanwezig, vooral als bijstand in de zoektocht naar sporen van de voortvluchtige dader.

De politie was met duikers in de beek naast de woning aan het zoeken naar het moordwapen. Ook daar werd niets gevonden. Maandag werd het nabijgelegen Cotthembos al doorzocht, maar ook die zoektocht leverde niets op.

Een zestal agenten van de federale politie gaat ook nog steeds huis aan huis om bevragingen te doen bij buurtbewoners.

Het grote probleem is dat de dader momenteel nog niet gevat is. Zijn identiteit is ook nog niet bekend bij de politie, waardoor het ook raden blijft naar zijn motieven om zaterdagnamiddag de advocate bij haar thuis dood te schieten. Haar zoon, die haar met een wapen ter hulp schoot, raakte zwaargewond. Hij kreeg drie kogels in de schouder en is intussen geopereerd.

De politie heeft zondagavond wel een robotfoto van de dader verspreid. Ondertussen zijn er daardoor al tientallen tips binnengekomen.

Wie meer informatie heeft kan dit laten weten aan de federale politie op het nummer 0800/30.300

© cdh

© cdh

© cdh

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen