De Britse weerdienst heeft de zeer zware storm de naam “Ciarán” gegeven
Volledig scherm
De Britse weerdienst heeft de zeer zware storm de naam “Ciarán” gegeven © wxcharts

Frankrijk en Spanje kondigen als eerste ‘code rood’ af voor Ciarán: zeer zware storm met windschade en overstromingen

UPDATEMeteorologen houden de weerkaarten nauwlettend in de gaten. Want een zeer zware storm ontwikkelt zich vanavond in sneltempo op de Atlantische Oceaan. De Britse weerdienst heeft de storm de naam “Ciarán” gegeven. Frankrijk en Spanje hebben vandaag als eerste landen code rood afgekondigd voor wind en stormvloed. In het Verenigd Koninkrijk is code oranje voor wind van kracht. Hoe fel zal deze storm tekeer gaan? Waar en wanneer wordt de meeste wind verwacht? Moeten ook wij in België vrezen voor stormschade?

27 reacties

  • Freddy Van Groens

    6 maanden geleden
    De klimaatopwarming heeft altijd bestaan, anders waren we nooit uit de ijstijden geraakt, het is niet omdat de klimaat evolueert dat je vanals moeten gaan verplichten die maatregelen dat ze ons opleggen zijn maar verdoken belastingen, huizen isoleren ex gaan er niets aan het klimaat veranderd en zeker niet als altijd meer en meer volken komen, dus een druppel op een hete plaat !
  • Jef joossens

    6 maanden geleden
    Patrick Braekeveldt, het is niet dat de nonbelievers niet geloven dat er geen klimaatopwarming is, de nonbelievers geloven dat men dit niet kan tegenhouden met allerlei regeltjes en zeker niet door belastingen te verhogen.
  • Patrick Braekeveldt

    6 maanden geleden
    Overvloedige regenval op korte tijd ,extreme warme temperaturen, krachtigere stormen , allemaal duidelijke tekens van klimaatopwarming en ook non believers die de wetenschappelijke bevindigen belachelijk vinden net zoals met Covid het geval was zul je altijd hebben .
  • danny orovoost

    6 maanden geleden
    Mag er geland worden op Oostende morgen namiddag
  • Bart Maris

    6 maanden geleden
    Mensen vergeten snel. Zowel wat droogtes, wind als de miserie met water die we vroeger ook massaal gehad hebben. Misschien kent iemand nog storm Eunice (18 februari 2022), waarschijnlijk niet. De zwaarste uit een drieluik met verschillende doden en omgeblazen vrachtwagens.