Originele (kerst)cadeautjes of een snijplank van houtsnippers: inspiratie voor in huis

Verf voor elke kamer, originele cadeautjesjacht en zijdezachte tapijten die je huis opwarmen. Maak het gezellig binnen met deze spulletjes.

Klaar Wauters

Ssssschattig

De jacht op originele cadeautjes is al gestart: de komende weken duiken allerhande initiatieven op; in hartje Gent kan je zelfs vanaf 1 november al snuisteren. De pop-up ‘Treasure’ brengt er drie talenten samen: Roos Vandekerckhove, gekend om haar kleurrijke, handgeknoopte tapijten en handgeweven tassen, Anaïs De Keyzer met haar organische juwelen en ook deze speelse creaties van Lerry ceramics.

Treasure pop-up, van 1 tot en met 26 november, Beverhoutplein 13, Gent

Red de restjes

Waarom nieuwe grondstoffen benutten als er voldoende materiaal voorhanden is, zo redeneert ook het Belgische Point-Virgule die samen met IWAS aan de slag gaat met afval en resten uit onder andere India. Lokale werkkrachten worden er betaald om deze leftovers te verzamelen, wat jobs, meer afvalvrije straten en verrassende producten oplevert. Zo wordt een wijnfles een karaf, een koffieboonzak een broodmandje en houtsnippers een snijplank.

Set van 2 glazen en karaf, point.virgule, 27,95 euro. Meer info: livwise.be

Groene bubbels

Woody, de bruiswatermaker van het Finse Mysoda, won al heel wat prijzen, recent komt er nog de Green Design Award 2023 bovenop. Dat heeft het ontwerp te danken aan zijn behuizing die uit bijna 100% hernieuwbaar houtcomposiet bestaat. Bovendien is Woody een prijsbeest omwille van z’n elegante look, zachte tinten en subtiel zichtbare houtvezels. Deze zet je zonder twijfelen zichtbaar in de keuken.

Woody, Mysoda, 89,95 euro incl. 1 CO2-cilinder en 1 herbruikbare waterfles (verkrijgbaar in 4 kleuren), mysoda.eu

Bureaujob

Veel regen voorspeld? Die uren tussen vier muren zijn ideaal voor wat klusjes in huis. Rust-oleum, een Amerikaanse verffabrikant die ook in ons land produceert, lanceerde recent een online shop met verfsoorten van keuken tot badkamer en van vloer tot plafond. Zin om een oud meubelstuk nieuw leven in te blazen? Met hun matte meubelverf zorg je voor een zacht, krijtachtig laagje.

Chalky finish meubelverf, Rust-Oleum, 25,50 euro voor 750 ml, een testzakje kost 0,99 euro, rustoleumcolours.be

Er groeit wat in huis

Herfstwandeling in huis: het Belgische JOV, bekend om zijn hoogwaardige tapijten, liet zich voor hun nieuwe collectie inspireren door de natuurlijke texturen en patronen van paddenstoelen. Het familiebedrijf deed dit samen met het Berlijnse Studio Mary Lennox. De tapijten zijn gemaakt van onder andere zachte Nieuw-Zeelandse en merinowol, en maken van je vloer een elegante blikvanger door het kleurverloop, de 3D-lagen en de dikke, donzige randen.

Tapijtencollectie MSHWY (beschikbaar in 3 varianten), 736 euro per m2, JOV, jov-design.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer