© BFM, ATV

Vijf kinderen naar ziekenhuis bij uitslaande dakbrand in Schilde: woning onbewoonbaar verklaard

Schilde -

De hulpdiensten kwamen dinsdag massaal ter plaatse voor een uitslaande dakbrand aan Bunder in Schilde. In de woning waren op dat moment zes personen aanwezig, onder wie vijf kinderen. Ze werden ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Het huis is onbewoonbaar verklaard.

nelo

Kort na 11 uur kregen de hulpdiensten een melding over een uitslaande dakbrand in Bunder. Mensen uit de omgeving merkten rook op komend van de woning. Niet veel later stond het dak in lichterlaaie. “De brand is intussen volledig onder controle”, zegt Tina Boënne van Brandweer Zone Rand. “De oorzaak is voorlopig onbekend, maar wordt verder onderzocht.”

Op het moment van de uitbraak waren er zes personen aanwezig in de woning: één volwassenen en vijf kinderen. “Ze konden meteen in veiligheid worden gebracht, niemand raakte zwaargewond”, bevestigt Stefanie Verstappen van politiezone Voorkempen.

Meerdere ziekenwagens en een MUG kwamen ter plaatse. “De zes bewoners zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht”, zegt Verstappen. De brandweer benadrukt dat het voornamelijk om een preventieve maatregel ging. De vrijstaande woning is echter onbewoonbaar verklaard.

© rr

© rr

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV