© Koen Bauters

Van Morrison komt deze zomer naar Antwerpen

Jazz Middelheim heeft vandaag een nieuwe lading namen bekendgemaakt. De meest in het oog springende is die van het Noord-Ierse jazz- en bluesicoon Van Morrison. Jazz Middelheim vindt plaats tussen 3 en 6 augustus in Park Den Brandt en is intussen aan de 36ste editie toe.

JoRo

Van Morrison is vooral bekend van zijn plaat Astral Weeks uit 1968 en schreef bekende songs als Have I told you lately, Moondance en Brown Eyed Girl. Van Morrison heeft de naam van wispelturig te zijn. De ene keer zijn zijn optredens magistraal, de andere keer kort en futloos.

Naast Van Morrison voegde de organisatie ook volgende namen toe aan de affiche: Charles Lloyd & The Marvels, The Cinematic Orchestra, Joshua Redman ‘Still Dreaming’, Antoine Pierre Urbex, Matthew Herbert’s Brexit Big Band, Portico Quartet, Dans Dans, Becca Stevens en artist in residence Mark Guiliana.

Eerder werden Randy Weston, Bill Frisell, Mingus Big Band en Tony Allen Quartet aangekondigd.

De Club Stage, het tweede podium van het festival, is elke dag het speelterrein van één muzikant, die er vier sets in vier verschillende gedaantes brengt. Achtereenvolgens is het podium van de Belgische toetsenist Jozef Dumoulin, Chantal Acda en Ruben Machtelinckx.

www.jazzmiddelheim.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER