Jaak Broeckx op zijn 109e verjaardag

Oudste man van België, Jaak Broeckx uit Bree, overleden op 109-jarige leeftijd

De oudste man van België, Jaak Broeckx uit Bree, is overleden. Jaak was 109 jaar en woonde de afgelopen 3 jaar in woonzorgcentrum Gerkenberg in Bree. Hij vierde in augustus nog zijn 109e verjaardag.

De oudste Limburger en tegelijkertijd ook de oudste man van België, Jaak Broeckx uit Bree, is overleden. Broeckx werd op 6 augustus 1914 geboren en vierde dit jaar nog zijn 109e verjaardag. "We gaan hem ontzettend missen", vertelt hoofdverpleegkundige Conny Halleng van woonzorgcentrum Gerkenberg in Bree. 

"Hij had nog een rustige nacht gehad en vanmorgen toen we hem wilden helpen met aankleden, is hij in slaap gevallen en zachtjes heengegaan", weet Halleng. "Hij lag er heel vredig bij, zoals we hem kennen. Hij was een heel rustige en vriendelijke man die altijd zin had in een grapje." Broeckx was volgens de verpleegkundige een hele sterke man "Hij was wel eens ziek, maar hij kwam er altijd door en lachte altijd alles weg. Als hij goed kon eten en drinken, was hij tevreden. Maar nu was het op."

Broeckx woonde sinds 2020 in WZC Gerkenberg. "We hebben drie verjaardagen met hem mogen vieren en mooie momenten met hem beleefd hier in Gerkenberg. We gaan hem allemaal missen", klinkt het nog.

Meest gelezen