Jaak op zijn verjaardagsfeest op 6 augustus 2023.
Volledig scherm
Jaak op zijn verjaardagsfeest op 6 augustus 2023. © ID/ Sebastiaan Franco

Oudste man van België Jaak Broekx (109) overleden

Dinsdagochtend is Jaak Broekx overleden in het wzc Gerkenberg in Bree, waar hij al enkele jaren woonde. Hij was de oudste Breeënaar, Limburger en Vlaming én de oudste mannelijke Belg.

  1. Zo vergaat het klokkenluider van sportschool, jaar na Whatsappgroep van ‘pestende’ leraars: “Mogelijk moeten ze op 1 september opnieuw samenwerken”
    PREMIUM

    Zo vergaat het klokkenlui­der van sport­school, jaar na Whatsapp­groep van ‘pestende’ leraars: “Mogelijk moeten ze op 1 september opnieuw samenwer­ken”

    “Hij is misschien naïef geweest. Maar hij zou het wel opnieuw doen.” Een jaar geleden werden acht leerkrachten van de Hasseltse sportschool tegelijk geschorst, nadat een pak berichten uit hun Whatsappgroep ‘De 12' was gelekt. ‘Puur racisme, homofobie, discriminatie en bodyshaming’, stelde de advocaat van de klokkenluider. Vandaag kent iedereen zijn straf, al zijn er nog enkele leraars naar de Raad van State gestapt. Hoe blikt de bewuste klokkenluider terug op die periode? “Wat altijd onderbelicht is gebleven: mijn cliënt wilde het algemene pestgedrag op de werkvloer aankaarten”, zegt zijn advocaat Michiel Van Kelecom.
    Hasselt
  2. Eddy's broodjesbar aan Kapermolen dan toch verplaatst: “We hebben intussen een constructief overleg gehad met Stad Hasselt”
    PREMIUM

    Eddy's broodjes­bar aan Kapermolen dan toch verplaatst: “We hebben intussen een construc­tief overleg gehad met Stad Hasselt”

    Begin dit jaar berichtten we bij HLN over Eddy’s broodjesbar die door de infrastructuurwerken aan Kapermolenpark plots moest verhuizen van Stad Hasselt. Tot onvrede van eigenaar Jacky Leander. Ondertussen zijn de plooien echter glad gestreken en is Eddy’s broodjesbar wel degelijk verhuisd. Zij het wel maar een paar meter verderop. “We staan nu in het verlengde van de Elfde-Liniestraat. Op die manier zijn we nog zichtbaarder.”
    Hasselt