Luc Gysemberg is met zijn vrouw Hilde en hun kleindochter Anna-Lee op vakantie op Lanzarote. "Wij fleuren ervan op", getuigen de grootouders. Rechts woordvoerder van reisorganisatie TUI, Piet Demeyere.
Volledig scherm
PREMIUM
Luc Gysemberg is met zijn vrouw Hilde en hun kleindochter Anna-Lee op vakantie op Lanzarote. "Wij fleuren ervan op", getuigen de grootouders. Rechts woordvoerder van reisorganisatie TUI, Piet Demeyere. © rv / Tui

Grootouders op reis met kleinkinderen is nieuwe trend in toerisme: “We willen hen mooie kindertijd bezorgen”, getuigen opa Luc (65) en oma Marleen (65)

De snelstgroeiende trend op de reismarkt? Grootouders die hun kleinkinderen meenemen op reis, soms zelfs de kleinkinderen én de kinderen. Vooral in het laagseizoen wint dit soort reizen aan populariteit. Waarom doen grootouders dat nu meer dan ooit? Opa Luc (65) uit Sint-Truiden en oma Marleen (65) uit Wevelgem getuigen over het belang van hun familievakantie: “Om de kleinkinderen samen te krijgen, nemen we ze mee op sleeptouw.”

12 reacties

  • Wilma van Sas

    6 maanden geleden
    We zijn dit jaar met al onze kinderen en kleinkinderen naar Turkye geweest.Voor sommige pas 1e keer vliegtuig geweldig.Het blijft voor ons n onvergetelijke vakantie,Heel leuk weekje gehad.We waren in totaal met 21.opa oma,kinderen en partners.10 kleinknderen van 5 t/m 11jaar.Hoe mooi kan t leven zijn.
  • Sabine De Raedt

    6 maanden geleden
    Ik heb dit nooit gekent. Met eigen ouders eens 1dg zee. en dat was het. En heb daar geen spijt van. Men deden wat ze konden en waren heel gelukkig. Wie kinderen maakt, zorgt ook zelf voor zijn kids. Niet de groot en ouders. dit maakt je kids niet gelukker om.
  • Kate Van den bos

    6 maanden geleden
    Mijn ouders deden dit vroeger al en mijn kinderen zijn nu tegen de 30. Elk kleinkind mocht 1 maal mee op reis voor ze schoolplichtig waren. Hebben er nog mooie herinneringen aan. Hoop dit ook te kunnen doen.
  • Gerd Van nieuwenhove

    6 maanden geleden
    Als je een goed pensioen hebt kan dat ! Wij hadden vroeger een plons badje in de tuin bij Oma ….
  • Annemarie Gerlo

    6 maanden geleden
    Maar vroeger was het hoogstens een weekje aan zee of zo en waren er heel veel kleinkinderen om mee te nemen. Nu is dat mss twee kleinkinderen en dan naar buitenland, moet je al een goed pensioen hebben want dat kost veel geld.