De politie vervoert de verdachte (tweede van rechts).

Schietpartij en gijzeling in Tokio: 86-jarige vermoedelijke dader opgepakt

In Japan is een 86-jarige man opgepakt die twee medewerkers van een postkantoor urenlang gegijzeld hield. Eerder zou de man ook op een ziekenhuis geschoten hebben, en mogelijk zijn eigen flat in brand gestoken hebben.

De gijzeling gebeurde in een stadje net ten noorden van Tokio. Een man van 86 barricadeerde zichzelf urenlang in het postkantoor, met twee gijzelaars, allebei vrouwen. 

Eerst kon een van de vrouwen wegkomen, en daarna ook de tweede. Een uur later bestormde de politie het postkantoor, en werd de man opgepakt. Hij had een wapen bij zich, maar de twee gegijzelde vrouwen zijn ongedeerd.

Een uur voor de man het postkantoor binnendrong, was er ook een schietpartij in een ziekenhuis, niet ver van het postkantoor. De verdachte zou van op straat naar het ziekenhuis geschoten hebben. Een arts en een patiënt geraakten daarbij gewond, maar zijn niet in levensgevaar.

Ook schietpartij in ziekenhuis

Rond de tijd van de beschieting van het ziekenhuis brak er ook een brand uit in een nabijgelegen gebouw. Het zou mogelijk om de flat gaan van de verdachte zelf. Over zijn identiteit en zijn motief is verder nog niets bekend.

In Japan geldt een heel strenge wapenwetgeving, gewelddadige schietincidenten zijn dan ook zeldzaam. Vorig jaar in de zomer werd wel de voormalige premier Shinzo Abe doodgeschoten bij een aanslag. Die gebeurde met een zelfgemaakt wapen.

Meest gelezen