Er gebeuren rare dingen in deze flat. Een klopgeest, vriendelijk spook en kwaadaardige demon?© Newsflare

Geesten die auto’s beschadigen, glazen versplinteren en speelgoed omverduwen: 6 spookachtige video’s die je doen huiveren op Halloween

Halloween is het perfecte moment om onder een dekentje naar een horrorfilm te kijken, en te zien hoe spoken, demonen, schimmen en ander ongein het leven van onschuldige mensen zuur maken. Maar is dat wel allemaal fictie? De hoofdrolspelers in deze spookachtige video’s geloven alvast in het paranormale nadat ze getuige waren van onverklaarbare gebeurtenissen waar volgens hen spoken mee gemoeid waren.

pjv

Keira Henricksen (18) werd midden in de nacht wakker toen er een hels lawaai uit de kinderkamer kwam. De Amerikaanse dacht dat haar stiefzoontje David (7) was opgestaan om te spelen, maar zijn kist met Lego had laten vallen. Maar toen de jongen ontkende dat hij iets had gedaan, bekeek Keira de beelden van de camera die in de jongens hun kamer hangt. “De kist werd door iets of iemand geduwd”, aldus de jonge vrouw die er nu van overtuigd is dat het spookt in haar woning. “Ik voel voortdurend een aanwezigheid en voel me al langer bekeken.” 

Wilde een spook met legoblokjes spelen?

Britten die graag een pintje pakken in Coniston Tavern in Nuneaton moeten er rekening mee houden dat het er soms rare dingen gebeuren. Zoals glazen bier die uit elkaar spatten of van het tafeltje glijden. Het is dan ook al langer duidelijk dat het spookt in de zaak, zeggen uitbaters Andy (35) en Katie (32). Volgens de overlevering waart de geest van Dave rond in het café, een stamgast die in het appartement erboven woonde. Op een avond dronk Dave een fles cognac leeg, kreeg een hartaanval en overleed. “Misschien doolt zijn geest hier nog rond”, klinkt het. “En probeert hij pintjes te stelen.”

Waart de geest van stamgast Dave rond in dit café?

Het gebeurt blijkbaar wel vaker dat spoken het op glazen bier hebben gemunt. Niet alleen de Coniston Tavern heeft last van vermeende paranormale activiteiten, ook de Blue House in de Engelse stad Sunderland wordt geplaagd door onverklaarbare gebeurtenissen. Zo gleed een bierglas plots van de toog, hoewel het volgens barvrouw Darla Anderson (23) stabiel stond, op een droge ondergrond en niemand het glas had aangeraakt. “Ik geloof in het paranormale”, aldus Darla die beweert de haar pub al jaren last heeft van spoken. “Iedereen was in shock en verrast toen het glas viel.”

Brak een spook dit bierglas?

Geesten zijn er blijkbaar niet alleen op uit om ons schrik aan te jagen, ze willen soms ook een boodschap sturen. Dat denkt Coby Todd (21) die in zijn vrije tijd graag huizen bezoekt waar er wel eens geesten zouden kunnen te vinden zijn. Volgens de twintiger volgde de geest van een “ondeugend kind” hem naar huis toen hij zo’n spookhuis had bezocht.

“Ik voelde toen dat er een jongetje aanwezig was en de volgende dag rijdt er plots een winkelkarretje uit zichzelf tegen mijn auto”, aldus Coby die de beelden van de beveiligingscamera online zette. “Er was niemand te zien en er stond geen wind.” De Texaan denkt nu dat het jongetje hem heeft gevolgd en hem iets wilde zeggen. “Hij heeft misschien nog geen rust gevonden en heeft mijn hulp nodig. Maar moest hij daarvoor mijn Ford Mustang beschadigen?”

De geest van een “ondeugend kind” die graag auto’s beschadigt?

Een Thaise man kreeg naar eigen zeggen dan weer “kippenvel” toen hij bij de ingang van een ziekenhuis in Sakon Nakhon stond te wachten. Hij had zijn smartphone net tevoorschijn getoverd om een rolstoel te filmen die volgens hem “door de wind” bewoog. “Maar toen maakte de rolstoel plots een bocht, die zéker niet door de wind kon”, aldus Atthaporn wiens beelden miljoenen keren werden bekeken op Tiktok. “En toen was het plots niet grappig meer, maar angstaanjagend.”

Zit er een spook in deze rolstoel?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer