Ga naar de inhoud
2-0: boeken toe voor Eupen, Oostende bekert verder.

Meteen een verrassing: tweedeklasser Oostende kegelt Eupen genadeloos uit de Beker

8. 76' - Verv. Daniel Perez door Sieben Dewaele
  9. 78' - Doelpunt - Mohamed Berte (0 - 2)
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
5'
Daniel Perez
0 - 1
5'
78'
Mohamed Berte
0 - 2
78'

KV Oostende heeft in de eerste wedstrijd van de 1/16e finales van de Croky Cup meteen voor een verrassing gezorgd. De Kustboys rekenden af met eersteklasser Eupen. Het werd 0-2.

Doelpunten:

3' Perez 0-1

77' Berte 0-2

Eupen en Oostende kamperen beide in de onderste regionen van hun klassementen en konden een mooi bekerverhaal dus zeker gebruiken.

Het waren de West-Vlaamse bezoekers die het snelst uit de startblokken schoten. Al na 3 minuten kopte Daniel Perez, gehuurd van Club Brugge, raak na een goede voorzet van Cederic Van Daele.

Eupen liet zich niet doen. De thuisploeg nam de eerste helft resoluut in handen en Magnée mikte tweemaal op de paal. Ook Finnbogason en Davidson namen de Oostendse doelman Gabriël onder vuur.

Oostende ging dus rusten met een gevleide voorsprong, maar in de tweede helft kwamen de Kustboys niet meer in de problemen. Sterker nog, de bezoekers werden na de inbreng van clubtopschutter Berte de gevaarlijkste ploeg.

Het was dan ook die Berte die een kwartier voor tijd voor de beslissing zorgde nadat hij op hoekschop de 0-2 binnenduwde. Eupen reageerde niet meer en slikte zelfs nog een rode kaart voor Davidson.

Zo sneuvelt er meteen een eersteklasser in de Croky Cup.

Fase per fase

90+6' tweede helft
90+6'

Einde: Oostende kegelt Eupen uit de beker

De wedstrijd zit erop, we krijgen meteen een eerste verrassing. Eupen kon in de tweede helft geen vuist meer maken tegen Oostende en slikte zelfs nog een tweede tegendoelpunt en een rode kaart. De uitschakeling is een logisch gevolg.

90+4'

Rood voor Davidson

Eupen eindigt de wedstrijd nog met 10. Davidson haalt uitblinker Berte neer en krijgt rechtstreeks rood.

90+2'
KV Oostende
90+1'
82'
Mo Berte knikkert Eupen definitief uit de beker.
81'

De goal van Berte kwam voort uit een hoekschop die tot stand kwam na een gevaarlijk afgeweken schot van Van Daele. De 0-2 zat er dus echt wel aan te komen.

81'
76'

Wedstrijd beslist: 0-2

Het licht gaat uit voor Eupen. Mo Berte bekroont zijn sterke invalbeurt met een doelpunt. Na wat geharrewar komt de bal voor zijn voeten en dan twijfelt hij niet. 0-2 voor KV Oostende, het wordt nu wel heel moeilijk voor de thuisploeg.

76'
76'
72'

Eupen gaat toch stilaan moeten reageren. De thuisploeg heeft minder dan 20 minuten over om een teleurstellende uitschakeling te vermijden.