Reisexpert: “Wie deze zomer nog naar Griekenland of Spanje wil zal zich moeten haasten”

Belgen zijn traditioneel late beslissers voor wat hun zomervakantie betreft. Maar wie dit jaar naar Griekenland of Spanje wil en nog niet geboekt heeft, zou wel eens te laat kunnen komen omdat alles bijna vol zit. Touroperators geven nu al grote kortingen in de hoop dat ze de laatste hotelbedden nog snel kunnen verkopen.

tg

Turkije was jarenlang een topbestemming. Ook in Tunesië en Egypte kreeg je meer dan waar voor je geld. Maar terreur heeft voor een kentering gezorgd. Dit jaar nog meer dan vorig jaren, staan we niet meer te springen om voor die landen te kiezen en trekken we massaal naar Griekenland en Spanje. Dat is iets duurder, maar we voelen er ons nog wel veiliger.

“Spanje is altijd populair geweest. Griekenland kende enkele moeilijke jaren door de financiële crisis die het land trof en door de vluchtelingen, maar is nu helemaal terug als topbestemming”, zegt reisexperte Britta Baeke die hoofdredactrice is van Travel Express Benelux.

Grote touroperators in ons land komen, vroeger dan andere jaren, nu al af met grote promoties en zetten al verschillende bestemmingen in de etalage als last minute. En daar vaart vooral de klant bij.

“Britten zijn snelle beslissers. EN voor hoteliers geldt het principe, hoe sneller we hotelbedden kunnen verkopen hoe liever. Dus steken Belgische touroperators nu snel nog een tandje bij en hopen met grote kortingen alle bedden waarover ze kunnen beschikken te verkopen. Anders gaan andere landen er mee aan de haal.”

Op populaire bestemmingen, maar ook elders. “Belgen die tussen 1 en 8 mei een vliegvakantie in mei of juni boeken bij Neckermann, betalen hun hotelovernachtingen niet. Toch de eerste 7 nachten niet”, zegt Franklin Braeckman van Neckermann. Met die ongebruikelijke stunt probeert de touroperator ruim een maand vroeger dan normaal het startschot van het Belgische last minutes seizoen te geven. “Wie de komende twee maanden naar Turkije, Marokko, Egypte, Italië, Bulgarije of Macedonië op vakantie gaat, bespaart al snel 600 euro per gezin”, zegt Braeckman

Minder bekende plaatsten

“Belgen zijn verknocht aan de zomervakantie. Maar mei en juni zijn ideaal om in alle rust op vakantie te gaan. We willen Belgen aanmoedigen om ook die maanden op vakantie te vertrekken. In typische vakantielanden, maar ook in landen die minder bekend zijn maar waar het zalig vertoeven is.”

Ook TUI geeft sinds afgelopen weekend al forse kortingen. “Uiteraard proberen we alle stoelen op onze vluchten gevuld te krijgen. Maar tegelijk krijgen we vanuit Griekenland bijvoorbeeld al meldingen van hotels dat we geen boekingen meer mogen aanvaarden omdat alle kamers vol zitten. Snel boeken is dus de boodschap voor wie nog naar de Griekse eiland of Spanje wil. Anderzijds hebben we natuurlijk ook nog een massa andere mooie bestemmingen in ons aanbod. Maar ook daar blijft de boodschap, wacht niet te lang als u uw keuze hebt gemaakt”, zegt Piet Demeyere van TUI.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen