© BELGA

Thorsten Fink: “Smets en Van Helden kunnen die vele minuten aan”

STVV had verlengingen nodig om door te stoten naar de achtste finales, maar dat was niet de belangrijkste conclusie voor Thorsten Fink. “Belangrijkste is dat we in die volgende ronde zitten”, aldus de STVV-coach.

“Natuurlijk had ik het graag na 90 minuten afgemaakt, maar ik wist dat het goed zou komen. Ook al bracht ik negen nieuwe spelers aan de aftrap. Ik zal niet zeggen dat ik een risico nam, maar als het mis was gelopen, zou de schuld wel bij mij gelegd worden.”

Fink had een goede reden voor de vele wissels, zo verklaarde hij. “Al die jongens hebben zich getoond op training, ze verdienden een kans en deden het goed, we gaven nauwelijks iets weg. Offensief hadden we meer lef kunnen tonen. Ik zag veel spelers die vooral niks fout wilden doen. Maar dat is niet abnormaal als er weinig automatismen zijn.”

De Truiense trainer had ook de andere bekeruitslagen gezien. “Meerdere eersteklassers liggen er al uit, je ziet dat wel vaker, ook in het buitenland. Daarom hecht ik veel belang aan onze kwalificatie. Het is de tweede zege op een rij, dat zou vertrouwen moeten geven naar vrijdag toe.”

Vrijdag wacht een thuismatch tegen Eupen, eentje die best gewonnen wordt. Hoe fit zullen Matte Smets en Rein Van Helden zijn, die dinsdag nog 120 minuten speelden. “Ach, ze zullen het wel wat voelen, maar het zijn jonge kerels in topconditie. Ik speelde bij Bayern München vaak 60 matchen op een seizoen. Elk jaar haalden we wel een finale, was het niet in de beker dan wel in de Champions League. Die 120 minuten van dinsdag zijn dus niet onoverkomelijk voor Smets en Van Helden.”

(krli)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer